Redactia.ro
Home » Știri » Cine este nepotul secret al lui Nicolae Ceaușescu? Cu ce se ocupă Daniel

Cine este nepotul secret al lui Nicolae Ceaușescu? Cu ce se ocupă Daniel

Cine este nepotul secret al lui Nicolae Ceaușescu? Cu ce se ocupă Daniel

Viața lui Nicolae Ceaușescu a fost foarte discutată după moartea acestuia. Secretele familiei au ieșit la iveală treptat și au apărut detalii șocante despre viața neștiută a fostului dictator.

Cine este nepotul secret al lui Nicolae Ceaușescu

Familia dicatorului Nicolae Ceaușescu a fost mult timp în vizorul presei, atât în timpul când cei doi erau în viață, dar și după. Nu de puține ori viața membrilor a fost subiect de discuție, fie datorită derapajelor regretatului Nicu Ceaușescu, fie modestiei lui Valentin Ceaușescu, sau misterul din jurul Zoei Ceaușescu.

Nicolae Ceaușescu a avut trei copii. Zoia Ceaușescu a vrut să stea departe de viața politică și a terminat Facultatea de Matematică, a avut preocupări intelectuale, a fost bibliofilă și colecționară de opere de artă și și-a trăit viața după bunul plac. La fel s-a întâmplat și cu Valentin Ceaușescu, fiul cel mare al dictatorului.

Cine este nepotul secret al lui Nicolae Ceaușescu? Valentin Ceaușescu a fost absolvent al Facultății de Fizică din București, după care a urmat și a absolvit cursurile prestigiosului Imperial College din Londra și un foarte aprig susținător și apărător al intereselor clubului militar, pe vremea aceea, Steaua București, scrie playtech.ro.

După Revoluția din 1989 a trecut print-o perioadă mai grea, fiind și arestat, iar autoritățile confiscându-i întreaga avere. După multe procese și înfățișări în instanțe, a reușit să recupereze aproape toate obiectele de artă confiscate de aceștia.

Valentin Ceaușescu i-a oferit un nepot dictatorului

Puțini își mai amintesc că Valentin Ceaușescu a avut un fiu. După ce s-a întors din Londra, acolo unde și-a făcut studiile, în 1970, acesta s-a angajat la Institutul de Fizică Atomică și tot în același an s-a căsătorit cu Iordana Borilă.

Cine este nepotul secret al lui Nicolae Ceaușescu? Chiar dacă celebrul cuplu dictator nu era prea des de acord cu relațiile copiilor lor, se pare că această căsătorie a fost pe placul celor doi soți, având în vedere că Iordana Borilă venea dintr-o familie de activiști de partid consecvenți, și anume Petre Borilă și Ecaterina Abraham, aceasta din urmă o activistă comunistă de origine evreiască.

În 1981 se naște singurul nepot al fostului dictator, Daniel Valentin și, într-un fel, moștenitorul presupusei averi imense a regretatului său bunic. Ca și tatăl său, Valentin Ceaușescu, Daniel a urmat cursurile Facultății de Fizică Atomică din București, dar în comparație cu datele despre tatăl său, despre Daniel Valentin nu se știu foarte multe lucruri, în afară de anul nașterii și originile sale, iar în spațiul public nu există foarte multe instantanee cu acesta, decât câteva din arhiva agenției de presă Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: