Redactia.ro
Home » Homepage » Cîţu anunţă control financiar la Primăria Capitalei. Cum îi răspunde Firea

Cîţu anunţă control financiar la Primăria Capitalei. Cum îi răspunde Firea

Cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că va face un control financiar la Primăria Capitalei şi la companiile din subordine, întrucât instituţia nu a mai fost controlată de zece ani de zile.

„Nu s-a mai făcut un control financiar la Primăria Bucureşti de 10 ani de zile, este o coincidenţă bizară, de zece ani primăria este condusă de PSD, să nu se facă niciun control…Vă spun un lucru: Ministerul Finanţelor Publice are atribuţii de control asupra uturor instituţiilor şi companiilor de stat. 

Modul în care banii sunt cheltuiţi mă intereseaaă foarte mult şi îi interesează şi pe români. Vrem să ştim dacă banii au fost folosiţi în interesul românilor sau au ajuns în buzunarele celor de la PSD”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit digi24.ro.

Ministrul a explicat că are pregătite două echipe de control şi se face un calendar al verificărilor.

Răspunsul lui Firea nu a întârziat să apară

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, marţi, că nu se teme de niciun control. Ba mai mult, a fost ironică, declarând că aşteaptă cu „pâine şi sare”.

„Nu ne temem de niciun conrol, primim cu pâine şi sare orice controlori de la orice instituţie publică. Suntem cea mai verificată instituţie din ţară. E adevărat, au fost şi momente în care eram iubiţi de către diferitele guverne, unii chiar erau colegii mei, sau aşa păreau, şi ne trimitesu săptămânal controale.

Am numărat 50 de controale care au venit la Primăria Capitalei, unele chiar abuzive, dar asta este situaţia. I-am primit pe toţi cu deschidere, pentru că nu avem de ce să ne fie teamă. În Primăria Capitalei se respectă legea, în litera şi spriritul ei, prin urmare orice control este binevenit”, a declarat, marţi, Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

„Nu avem de ce să ne tenem. Este, până la urmă, bine şi pentru noi, pentru că, având atât de multe controale şi verificări – din care nu a reieşit nicio neregulă şi nu are cu să reiasă – până la urmă văd şi cetăţenii despre ce este vorba, că suntem o instituţie sub asediu.

De când sunt primar general am avut cinci premieri, cinci miniştri de finanţe, probabil vom avea şi al şaselea premier până la finalul acestui mandat şi al şaselea ministru de finanţe şi gestionăm întreaga activitate respectând legislaţia în vigoare”, a mai spus primarul general.

Aceasta i-a transmis şi un mesaj ministrului Finanţelor: „Pentru cei care au anunţat controale încrucişate, îi aşteptăm cu ştergar, cu pâine şi cu sare şi să nu facă abuzuri”.

Gabriela Firea prezintă bugetul Primăriei Capitalei și planurile pe anul 2020

Gabriela Firea prezintă bugetul Primăriei Capitalei și planurile pe anul 2020

Publicată de Digi FM pe Marţi, 28 ianuarie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: