Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de ploi și ceață în țară! Ce zone sunt vizate

Cod galben de ploi și ceață în țară! Ce zone sunt vizate

Prognoza meteo

Meteorologii vin cu noi informații despre starea vremii din acest weekend. Zece județe din țară sunt sub avertizare de cod galben de ploi, iar trei sub cod galben de ceață.

Cum va fi vremea în acest weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, sâmbătă, noi informații despre starea vremii din acest weekend. Dacă până acum am avut mai mult parte de ninsoare, situația se schimbă și vom avea mai mult parte de ploi și ceață. Meteorologii avertizează că zece județe din țară sunt vizate de un cod galben de ploi, iar trei sunt vizate de un cod galben de ceață. Codul galben de ploi a  intrat în vigoare încă de dimineață de la orele 8.00 și va persista până duminică la orele 10.00.

Care sunt cele zece județe vizate de cod galben de ploi

Potrivit ANM, cele județe din țară unde va ploua în acest weekend sunt: Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna. Aici va ploua torențial, mai ales  în zonele muntoase, la altitudini mai mici de 1700 de metri. Se vor depăși cantitățile de apă  între 20-30 l/mp, iar izolat 40 l/mp.

Cum va fi vremea la munte

În timp ce în restul țării va ploua, la munte va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Tot aici va viscoli, iar vântul va sufla destul de puternic cu rafale ce vor atinge peste 70-80 km/h, ceea ce va îngreuna vizibilitatea. Astfel, șoferii sunt avertizați de specialiști să aibă grijă la modul cum vor conduce.

Cod galben de ceață

La fel ca ieri, și astăzi a fost emis un cod galben de ceață. Așadar, din cauza ceții vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri, iar local sub 50 de metri. Zonele vizate de cod galben de ceață sunt: Județul Ialomița, Suceava și Iași.

Cum va fi vremea de Crăciun

A devenit deja o tradiție, în ultimii ani, să ne întrebăm dacă va ninge sau nu de Crăciun, având în vedere starea instabilă a vremii. Au fost perioade când de Crăciun au fost temperaturi ca cele de Paști. Drept urmare, și în acest an suntem curioși să aflăm dacă ne vom bucura de un peisaj alb în ziua de 25 Decembrie. Directorul ANM, Elena Mateescu transmite că în luna Decembrie sunt ”temperaturi mai calde decât în mod obișnuit”. O schimbare a temperaturilor ar avea loc pe data 28 decembrie.

”Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: