Redactia.ro
Home » Știri » Cod portocaliu de inundații în multe zone din țară! Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe județe

Cod portocaliu de inundații în multe zone din țară! Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe județe

Vijelii si grindina

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că a fost elaborat un cod portocaliu de ploi și vijelii. În ultimele ore, vijeliile și grindina au făcut prăpăd în mai multe zone din țară. În cursul nopții de joi, a ploua torențial, iar vântul a bătut cu putere până a rupt copaci.

Vijeliile au făcut prăpăd în județele din România

Meteorologii anunță că până la ora 23.00 este în vigoare o informare de vreme rea, iar temperaturile vor fi sub cele normale perioadei.

Cel mai afectat județ din țară de vijelii și grindină a fost Argeș. Locuitorii au fost terifiați după ce temperaturile au scăzut brusc și furtunile au adus grindină, care le-a distrus grădinile.

Și în județul Gorj, ploaia torențială a produs inundații pe străzile din Târgu Joi, și au distrus mai multe curți. De asemenea, la Câmpina, județul Prahova, ploaia torențială a produs mai multe pagube pentru locuitori.

Dezastru la Copăceni ! 😭😭

Publicată de Ani Corban pe Miercuri, 20 mai 2020

În județul Vâlcea, grindina a făcut ravagii, în doar câteva minute asfaltul a fost acoperit de o strat mare de gheață, riscând să distrugă tot ce era în calea ei.

Și în Capitală a ploua torențial, iar în cursul nopții vântul a bătutu cu putere și a rupt mai mulți copaci. Pompierii bucureșteni au avut până la ora 22.00, 19 intervenții, 14 copaci căzuți și 13 mașini avariate.

Cod portocaliu de inundații în șapte județe

Joi, vremea va deveni extrem de rece în mai multe regiuni din țară, iar temperaturile nu vor mai trece de 23 de grade Celsius în regiunile vestice.

Specialiștii anunță tunete, fulgere și averse la munte, în sud, sud-est și în centru, dar în restul zonelor din țară, norii vor fi trecători.

Miercuri, Institutul Național de Hirdologie și Gospodărie a Apelor, a emis o avertizare de cod portocaliu de inundații, în șapte județe.

Copaceni 😥

Publicată de Dorinela Vilcu pe Miercuri, 20 mai 2020

Până vineri, la ora 10.00, va fi în vigoare o atențioane de Cod galben de inundații în cursurile de apă Mureş – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave – amonte S.H. Brănişca (judeţele Sibiu, Alba şi Hunedoara), Bega – bazin superior amonte S.H. Balinţ (judeţul Timiş), Timiş – bazin superior amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Timiş şi Caraş Severin), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş Severin), afluenţii mici ai Dunării aferenţi sectorului amonte S.H. Calafat (judeţele Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj), Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin amonte S.H. Podari (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Homorod (judeţele Braşov, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt), Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov) şi Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Buzău).

 

 

Loading...