Redactia.ro
Home » Știri » Cod portocaliu de ploi și vijelii în țară. Zonele care vor fi afectate

Cod portocaliu de ploi și vijelii în țară. Zonele care vor fi afectate

Cod rosu de ploi si vijelii

Vremea este tot mai capricioasă în ultima vreme. După căldurile sufocante, acum revin ploile, sub o avertizare de cod portocaliu, caracterizat de vijelii, grindină, descărcări electrice și cantități mari de apă. Iată ce zone vor fi afectate!

Cod portocaliu de ploi și vijelii în țară. Zonele care vor fi afectate

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare de cod portocaliu, dar și una de cod galben, în țară. Codurile vor fi valabile între orele 12:00 și 23:00 și vor afecta mai multe zone ale țării.

Așadar, zonele din țară unde vor fi furtuni, grindină, cantități mari de apă și descărcări electrice, sunt: Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei și Banat. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…40 l/mp.  În partea de sud şi est a ţării va fi instabilitate atmsoferică, unde indicele de umezeală va depăși de 80 de unităţi.

Codul portocaliu va afecta și Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local Transilvania. Își va face simțită prezența şi la munte. Codul portocaliu va manifesta vijelii puternice, vânt cu rafale de peste 80…100 km/h, averse torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 35…50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Avertizarea de cod portocaliu și galben vine la o zi după ce în unele zone ale țării a fost cod roșu de ploi, în:  județul Mureș, zona de munte, dar și Târgu Mureș, Sovata, Sângeorgiu de Mureș, Gurghiu, Band, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Cristești, Fântânele, Ceuașu de Câmpie, Bălăușeri, Ernei, Hodac, Brâncovenești, Ibănești, Acățari, Crăciunești, Deda, Reghin, Batoș, Eremitu, Glodeni, Râciu, Sântana de Mureș, Ghindari, Aluniș, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Gălești, Petelea, Solovăstru, Breaza, Vătava, Beica de Jos, Răstolița, Rușii-Munți, Suseni, Nadeș, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Vărgata, Chiheru de Jos, Chibed, Livezeni, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Neaua, Corunca, Coroisânmărtin, Sărățeni, Hodoșa, Măgherani, Bereni, Mădăraș, Crăiești, Băla, Vețca, Cozma.

Canicula a făcut ravagii în țară. Un bărbat a murit

Totodată, reamintim că în aceste zile, partea vestică a țării a fost lovită de o caniculă puternică. Canicula s-a făcut, de altfel, simțită și în nord-est. În Iași, un bărbat în vârstă de 50 de ani, chiar a murit din cauza temperaturilor exrem de ridicate. Din cauza celor 42 de grade Celsiu, a fost găsit pe stradă, în stare de hipertermie. Deși medicii au încercat să-l resusciteze, nu s-a mai putut face nimic pentru viața lui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: