Redactia.ro
Home » Știri » Cod Roșu de viscol în România: Trafic blocat și avertismente de urgență

Cod Roșu de viscol în România: Trafic blocat și avertismente de urgență

GALERIE FOTO (2) A nins în toată țara.

Autoritățile activează măsuri speciale pe șoselele închise din cauza viscolului puternic și vin cu recomandări esențiale pentru șoferi.

O furtună de iarnă extrem de severă lovește mai multe județe din România, generând un cod roșu de viscol însoțit de ninsoare puternică. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează despre situația critică pe drumurile din țară, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intervine pentru gestionarea crizei.

Autostrada A2: Trafic închis între București și Constanța

La ora 08:10, traficul rutier este complet blocat pe Autostrada A2 București-Constanța, tronsonul kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești, conform anunțului CNAIR. Aceasta este doar una dintre multele zone afectate de furtuna de zăpadă și viscol puternic.

În județul Constanța, mai multe drumuri naționale și județene sunt închise circulației la ora 08:00. Printre acestea se numără DN38, DN3, DN22A, DN22, și DN2C. Autoritățile atrag atenția că în aceste condiții periculoase, zeci de localități rămân fără energie electrică și apă. De asemenea, 24 de trenuri au fost anulate.

Recomandări pentru șoferii din întreaga țară

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, face apel la șoferi să evite deplasările pe timp de viscol și ninsoare puternică. Dacă călătoria este absolut necesară, se recomandă informarea prealabilă cu privire la starea drumurilor. Înainte de plecare, este esențial să vă asigurați că autovehiculul este echipat corespunzător pentru condițiile de iarnă, inclusiv cu anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, și săculeț cu nisip.

În Buzău, sectoarele DN2C Costești-Slobozia, DN22 Râmnicu Sărat-Băile, DN2B între Buzău și Vizireni și DN2 E85 între Buzău și Râmnicu Sărat sunt închise circulației.

În județul Galați, din cauza cantității mari de zăpadă și a viscolului puternic, s-a decis închiderea circulației rutiere pe DN24D, sectorul cuprins între intersecția cu DN26 și limita cu județul Vaslui.

În Tulcea, 8 sectoare de drumuri naționale și județene sunt închise circulației, cu vizibilitate redusă și condiții meteo periculoase.

Alin Șerbănescu subliniază gravitatea situației și îi roagă pe oameni să nu tranziteze zonele afectate de furtună. Recomandă populației să se adăpostească în zone sigure până la încetarea fenomenului meteorologic. Poliția este mobilizată pentru a ajuta șoferii blocați, îndrumându-i către parcări și benzinării în așteptarea îmbunătățirii condițiilor meteorologice.

Autoritățile au intervenit de urgență pe teren

Peste 60 de drumari sunt mobilizați în Constanța, intervenind cu aproximativ 30 de utilaje pentru deszăpezire și înlăturarea efectelor negative produse de furtună. Pompierii au executat peste 30 de misiuni, printre care degajarea a 17 copaci, gestionarea a două autoturisme avariate, și intervenția în cazul a două acoperișuri smulse.

Peste o sută de pompieri se află pe teren, cu 20 de mijloace tehnice, pentru a face față situației de urgență creată de condițiile meteorologice severe.

În timp ce România se confruntă cu un cod roșu de viscol și ninsoare, autoritățile fac apel la prudență și cooperează pentru a gestiona situațiile de urgență. Populația este sfătuită să rămână în siguranță, să evite deplasările inutile și să urmărească informațiile actualizate despre starea drumurilor și a condițiilor meteorologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: