Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Borcea închisoare cu executare 7 ani şi 6 luni

Cristian Borcea închisoare cu executare 7 ani şi 6 luni

Cristian Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni închisoare după contopirea pedepselor

Cristian Borcea – 7 ani în închisoare

Fostul finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea, are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare. Decizia aparține Curții de Apel Bucureşti.

Pedepsele primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi dosarul transferurilor din fotbal au fost contopite.

Borcea a primit 5 ani închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri, iar în dosarul transferurilor el are o condamnare de 6 ani şi 4 luni. Pedepsele au fost contopite şi a fost adăugat un spor, el având de executat în final 7 ani şi 6 luni închisoare.

Din această pedeapsă se vor scădea cei 4 ani şi 4 luni. Pe aceștia Borcea i-a executat deja în închisoare în dosarul transferurilor din fotbal.

Instanţa a mai stabilit că lui Borcea i se vor interzice exercitarea mai multor drepturi. El nu mai are voie să fie asociat, acţionar sau de reprezentant al unui club de fotbal. Interdicție valabilă pe o durată de 2 ani, după ce iese din închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată

Pe 8 februarie, Cristian Borcea a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare. Este acuzat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. În același dosar fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani închisoare, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de 1 milion de euro de la Cristian Borcea. Va mai plăti de asemenea încă 957.107 euro.

În martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc.

El a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, însă s-a reîntors în penitenciar pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Citește și: Valentina Pelinel a născut pe 1 martie! Ce nume vor purta gemenele

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: