Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum scapi de șefi după terminarea programului. Gestul banal care te scapă de griji

Cum scapi de șefi după terminarea programului. Gestul banal care te scapă de griji

Cum scapi de șefi după terminarea programului. Gestul banal care te scapă de griji

Vrei să afli cum scapi de șefi după terminarea programului? Specialiștii îți recomandă să faci un gest banal și simplu, care te scapă rapid de griji. 

În zilele noastre, sunt tot mai multe persoane care suferă din cauza stresului provocat de locul de muncă. Fenomenul burnout a devenit tot mai des întâlnit, iar una dintre cauzele care duc la apariția acestuia sunt orele petrecute peste program cu responsabilitățile de pe plan profesional.

Cum să scapi de șefi după terminarea programului?

Ți s-a întâmplat și ție să te sune sau să îți dea mesaj șeful după terminarea programului? Ți-ai terminat treaba și ești pe punctul să pleci spre casă sau să închizi laptopul dacă lucrezi remote, când te anunță că mai ai ceva de făcut, deși această nouă responsabilitate implică timpul petrecut în plus peste program? Se pare că există o soluție ca să scapi de aceste momente neplăcute.

Oamenii de știință britanici au petrecut câteva luni realizând un total de 62 de studii în care au analizat e-mailurile trimise de angajați și de șefi în timpul programului de muncă. Persoanele care sunt dependente de muncă pierd mult timp răspunzând zilnic absolut tuturor mail-urilor pe care le primesc. Acest obicei nesănătos îți scade nivelul productivității și îți aduce o stare de nefericire.

Tocmai de aceea, după ce au analizat toate datele incluse în aceste studii, cercetătorii au ajuns la o concluzie importantă, care ți-ar putea transforma în bine viața profesională.

Gestul banal care te scapă de griji

Ei recomandă să îți alegi zilnic o oră, înainte de terminarea programului, când te deconectezi total de la tot ce ține de e-mailurile legate de muncă. Atunci setează un mail automat care să fie transmis începând cu ora aleasă și până când revii la muncă, în care să le transmiți acestora (colegi, colaboratori și șefi) că nu mai ești disponibil/ă pentru cerințele lor, conform Daily Mail.

Așa nu trebuie să te chinui să explici situația sau să trebuiască să accepți responsabilități în plus, care să te țină peste program. Este un mod foarte simplu și eficient prin care pui pe primul plan timpul tău, precum și sănătatea ta mentală.

Oamenii de știință susțin că această decizie te ajută să păstrezi un echilibru între viața personală și carieră. De asemenea, se pare că îți crește și nivelul productivității la muncă. Trebuie să setezi niște limite și să îți lași timp să termini ce ai de făcut înainte de finalizarea programului, în loc să stai să dai e-mailuri până când trebuie să pleci acasă.

Sursă foto: Canva PRO

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: