Socul este o plantă medicinală cunoscută pentru proprietățile sale benefice. O variantă foarte simplă prin care putem să îl consumăm este în siropul de soc. Este delicios și are efecte miraculoase pentru sănătate. Iată cum se prepară, de fapt, siropul de soc.
Rețetă sirop de soc. De ce ingrediente e nevoie
Siropul de soc este preferat, fiind o variantă simplă prin care putem consuma socul, o plantă medicinală cu multiple beneficii asupra sănătății.
Ingrediente pentru siropul de soc
Un litru de apă
Un kilogram de zahăr
Două lămâi
30 de flori de soc
Cum se prepară siropul de soc. Rețetă pas cu pas
Pentru că ingredientul principal sunt florile de soc, trebuie să ne asigurăm că avem destule înainte de a începe rețeta noastră. 30 ar trebui să fie suficiente. Totuși, dacă florile sunt mici, mai bine numărați două drept una, căci ele ar trebui să fie cam cât o palmă de mari.
Începem prin a pune apă într-un vas, în care trebuie să clătim cu grijă florile de soc.Mare atenție, nu trebuie sub nicio formă să treceți florile sub jetul de apă, pentru că ele vor fi compromise!
Punem florile de soc într-un vas, alături de apă și de coaja de la două lămâi. Nu trebuie să luați și partea albă, este extrem de amară și va strica siropul nostru.
Punem oala pe aragaz și o lăsăm să fiarbă până tot zahărul s-a topit complet. După aceea, mai lăsăm încă cinci minte pe foc. Când compoziția noastră pentru această rețetă simplă s-a răcit, scoatem coaja de lămâie. Apoi, lăsăm vasul până a doua zi, să se odihnească, iar apoi îl mai dăm într-un clocot, până se încheagă compoziția și capată consistența unui sirop.
Punem siropul în sticle și îl sterilizăm. Acesta ar trebui să reziste și un an de zile, dacă îl păstrăm în mod corespunzător! Îl diluăm cu apa plată sau minerală, putem adăuga și gheață în zilele toride de vară și ne putem bucura de aroma socului pe tot timpul anului.
Florile de soc ajută la procesul de slăbire, dar este bun și pentru cei răciți sau gripați. De asemenea, socul are proprietăți diuretice, laxative, antiinflamatoare.