Cum se umple borșul acasă. Borșul moldovenesc este cea mai bună mâncare. Sunt mai multe feluri de borș, pe care cu siguranță gospodinele știu să le prepare fără probleme.
Așadar, haideți să aflați ce este de fapt borșul și cum se pregătește el acasă.
Cum se umple borșul acasă. Rețeta tradițională și 100% naturală
Borșul nu lipsește de pe mesele moldovenilor niciodată. Gospodinele prepară această mâncare mai ales când au loc evenimente speciale în familie.
Bunicile știu cel mai bine cum să prepare acest ingredient natural și sănătos, dar nu îl primul rând, delicios.
Ingrediente borș de găină de casă cu tăiței
-spate de gaina- 1 kg
-1 ceapa
-1 morcov
1 ardei gras
-1 radacina de patrunjel, pastarnac
-1 felie de telina radacina, cam de 100 g
– 1 lingura rasa de sare
-1 ardei iute (optional)
-1 l bors
-1 legatura de leustean proaspat
-rosii in bulion – 400 g sau rosii proaspete, cam 500 g
Pentru taietei
-1 ou
-faina
Cum se prepara rețeta de Borș moldovenesc de găină
De obicei la borș este bine să se folosească spatele de la găină, pulpele, pieptul și aripile.
Pentru început se curăță bine gîina, se părlește și se spală, se porționează după cum se dorește și se pune la fiert.
În cazul în care păsarea este bătrână se poate pune în oală subpresiune după care se pune într-o oală obișnuită.
După ce face spumă se pun legumele tocate mărunt sau date pe răzătoare și se lasă să fiarbă la foc mic pentru a pătrunde bine carnea.
După ce au fiert toate legumele și păsarea se pune sarea, se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se lasă la fiert.
Apoi se fierbe separat borșul care se va adăuga în oală,se dă în clocot 4-5 minute, se drege cu oul bătut și se pune leușteanul sau frunzele de țelină deasupra.
De obicei borșul se servește cu ardei iute și se savurează cu plăcere. Poftă Bună!