Redactia.ro
Home » Știri » Cum vom putea lua lumină în noaptea de Înviere? Răspunsul autorităților

Cum vom putea lua lumină în noaptea de Înviere? Răspunsul autorităților

Noaptea de Înviere

Tot mai mulți români se întreabă cum se va proceda în noaptea de Înviere. Grupul de Comunicare Strategică a publicat mai multe  precizări referitoare la restricțiile de circulație din ordonanțele militare luate pentru întreaga durata a stării de urgență.

Ce vor face românii în noaptea e Înviere

Paștele se apropie, iar românii își pun cât mai multe întrebări despre noaptea de Înviere. Nețtiind cum vor proceda, autoritățile le-au răspuns la toate întrebările.

Aașdar, referitor la noaptea de Înviere, anul acesta slujbele din Săptămâna Mare și de Sfintele Paști vor fi săvârșite doar de preoți, fără participarea credincioșilor. Slujbele vor fi transmise în mediul online și la televizor.

De asemenea, Patriarhia a publicat o serie de recomandări, pe care românii le pot găsi la următorul link https://basilica.ro/indrumari-privind-slujbele-de-florii-din-saptamana-mare-a-sfintelor-patimiri-si-de-sfintele-pasti/.

Potrivit autorităților, românii pot ieși în proximitatea casei, în afara curții pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an. Credincioșii pot asculta slujba în proximitatea casei, dar nu au voie să se deplaseze spre biserică, chiar dacă se află în apropierea acesteia.

În cazul celor care locuiesc la bloc, pot ieși afară, pentru a primi lumină de la voluntarii BOR, dar trebuie să respecte distanța socială, să nu aglomereze casa scării și să nu formeze grupuri mai mari de trei persoane.

Se poate asculta slujba în stradă?

Referitor la slujba din biserică, cetățenii sunt rugați să rămână în curte, deoarece se pot forma grupuri mai mari de trei persoane, iar acest lucru ar duce la încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare numărul 2 și 4.

La întrebarea dacă se poate asculta slujba în fața bisericii din mașină, autoritățile spun clar că nu este un motiv pentru a permite deplasarea cu declarația pe proprie răspundere.

În cazul în care se necesită efectuarea ritualulilor creștine la cimitir, cei care au înmormântări, cuninie sau botez pot merge în grup de maxim 8 persoane. În cazul în care deplasarea la cimitir se face pentru alte motive, nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență.

În ceea ce privesc petrecerile de Paște, autoritățile permit doar participarea membrilor familiei care se află în aceeași locuință. Dar, susțin acestea, trebuie respectate ordinele legale în privința păstrării liniștii publice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: