Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar 25 februarie 2021. Cât costă un euro, o dolar, o liră sau un franc

Curs valutar 25 februarie 2021. Cât costă un euro, o dolar, o liră sau un franc

GALERIE FOTO (2) Curs valutar 25 februarie 2021

Curs valutar 25 februarie 2021. Cât costă un euro, o dolar, o liră sau un franc în ziua aceasta. Iată ce valori a transmis Banca Națională pentru principalele monede de schimb.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar pentru principalele monede
1EUR-4.8725
1USD-3.9845
1CHF-4.4025
1GBP-5.6427

Curs valutar 25 februarie 2021. Când se actualizează

Cursul valutar se actualizează în fiecare zi, în cursul orei 13:00, iar până atunci, toate instituțiile și oamenii care vor să schimbe bani sau au alte trazacții de făcut, trebuie să ia în considerare valorile din sesiunea precedentă a BNR, în acest caz fiind cea de miercuri. Iată ce prețuri a stabilit BNR!

Curs valutar 25 februarie 2021. Cât costă un euro

Euro este iarăși în scădere în ziua aceasta, după cum arată BNR. Valoarea la care a ajuns moneda oficială a Uniunii Europene este de 4.8743 de lei.

Curs valutar 25 februarie 2021. Cât costă un dolar american

Și dolarul american face parte din monedele care au scăzut în sesiunea aceasta și acum a ajuns să coste 4.0100 de lei.

Curs valutar 25 februarie 2021. Cât costă un franc elvețian

Nici francul elvețian nu stă mai bine și costă acum 4.4221 de lei, fiind într-o depreciere față de leu.

Curs valutar 25 februarie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină este singura monedă care a crescut în sesiunea aceasta a BNR. Valoarea unei lire este de 5.6714 de lei. Creșterea înregistrată a fost de 0.0192 de lei. Anterior, o liră costa 5.6522 de lei.

Care este avantajul menținerii stabilității prețurilor

BNR a transmis care este avantajul menținerii stabilității prețurilor, acesta fiind obiectivul principal al BNR.

„O rata a inflaţiei scăzută, stabilă şi predictibilă are următoarele avantaje:

diminuează incertitudinile legate de mediul economic simplificând, astfel, problemele decizionale ale agenţilor economici. Planurile de afaceri sunt mai uşor de conceput chiar şi pe un orizont de timp mai îndelungat, fiind diminuată corespunzător ponderea proiectelor investiţionale derulate pe termen scurt. Investiţiile pe termen lung dispun de un potenţial mai ridicat de a crea noi locuri de muncă şi de a contribui treptat la creşterea productivităţii factorilor de producţie.

reduce nivelul ratelor dobânzii pe termen mediu şi lung, ceea ce contribuie la stimularea proiectelor de investiţii. În general, o bancă centrală are capacitatea de a influenţa direct doar dobânzile pe termen scurt (pentru detalii vezi Mecanismul de transmisie al politicii monetare). Dobânzile pe termen mediu şi lung sunt însă cele care au o relevanţă sporită pentru activitatea economică iar acestea depind în mare măsură şi de nivelul inflaţiei anticipate.

creşte transparenţa şi valoarea informaţiei conţinute în preţurile relative ale bunurilor şi serviciilor. Populaţia şi firmele pot observa mai uşor diferenţele reale de preţ între diferite bunuri economice, evitând astfel distorsiunile induse de existenţa unor creşteri generalizate ale preţurilor din economie. Astfel, deciziile de consum şi investiţii ale acestora vor fi mai bine fundamentate. Aceasta conduce la creşterea eficienţei în alocarea resurselor şi implicit la amplificarea potenţialului de creştere economică.

ancorează aşteptările legate de inflaţie ale populaţiei şi firmelor la niveluri reduse, ceea ce contribuie şi mai mult la temperarea ritmului de creştere a preţurilor (pentru detalii vezi rolul aşteptărilor inflaţioniste)”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: