Curs valutar 26 martie 2021. Valorile monedelor principale pentru ziua de vineri. Ce valori a transmis BNR pentru acestea, în articol!
Curs valutar 26 martie 2021. Valorile monedelor europene
update
1EUR-4.8869
1USD-4.1472
1CHF-4.4120
1GBP-5.7147
Banca Națională a României actualizează în fiecare zi cursul valutar pentru principalele monede europene. Actualizarea cursului valutar are loc în jurul orei 13, așa că până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din ședința precedentă a BNR, adică cea de joi. Iată ce valori a transmis BNR pentru ziua de vineri, pentru euro, dolar, liră și franc.
Curs valutar 26 martie 2021 pentru un euro
Euro a scăzut și valoarea acestuia a ajuns la 4.8864 de lei, după ședința BNR de joi.
Curs valutar 26 martie 2021 pentru un dolar american
Dolarul american este una dintre monedele care au crescut în această sesiune și au ajuns la valoarea de 4.1361 de lei.
Curs valutar 26 martie 2021 pentru un franc elvețian
Francul elvețian a crescut și el și a ajuns să coste 4.4223 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0032 de lei.
Curs valutar 26 martie 2021 pentru o liră sterlină
Lira sterlină s-a apreciat și ea în raport cu leul și a ajuns să coste 5.6769 de lei.
Impactul pandemiei asupra mondelor și schimbului valutar
Pandemia a avut un impact foarte important asupra economiei și BNR a luat mai multe măsuri pentru a stabiliza cursul valutar.
“Principala influență dezinflaționistă în intervalul analizat a fost exercitată de corecția puternică a cotației internaționale a țițeiului, pe fondul scăderii ample a cererii agregate provocate de criza sanitară și al incertitudinilor cu privire la traiectoria revenirii economiei globale”, se arată în raportul BNR.
“BNR a luat măsurile graduale nu bruște, așa încât ele să fie sustenabile și să fie bine înțelese și acceptate de piață. Ele au adus încredere că se poate gestiona situația determinată de criza produsă de pandemie”, a declarat BNR pentru Forbes România.
Totuşi, cursul de schimb valutar a rămas destul de stabil.
“Cursul de schimb leu/euro a rămas totuși cvasi-stabil, leul manifestând chiar o ușoară tendință de apreciere față de euro în luna iulie, și mai vizibilă în raport cu dolarul, pe fondul lichidității globale abundente provenind din injecțiile băncilor centrale majore, dar mai ales ca efect al optimismului generat de planul major de relansare economică agreat la nivelul UE, care a antrenat și o întărire a monedei europene în raport cu dolarul SUA”, se mai arată în raportul BNR.