Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur, miercuri dimineaţă, în România

Cutremur, miercuri dimineaţă, în România

Cutremur

Un cutremur de mică intensitate a avut loc miercuri dimineaţă, în România.

Un seism cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 5.05, în judeţul Buzău. Cutremurul s-a întâmplat la o adâncime de 138 km, conform infp.ro.

Altfel, în ultimele zile, activitatea seismică din ţara noastră a fost destul de intensă. De exemplu, duminică, pe 8 septembrie, au avut loc două cutremure destul de „serioase”: de 4,1 grade pe Richter în judeţul Buzău şi un altul de 3,5 grade pe Richter în judeţul Vrancea. Nu s-au constatat pagube de niciun fel în urma acestor seisme.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului (CFP), prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române.

În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 privind organizarea activitatii de cercetare in domeniul fizicii Pământului, CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: