Obiceiul românilor de a bate în lemn de trei ori ascunde o semnificație la care puțini dintre noi s-ar fi gândit. Mulți oameni fac adesea acest gest, crezând că astfel alungă ghinionul, însă explicația reală este alta. Sensul inițial este diferit de cel pe care mulți dintre noi îl oferă acestui gest.
De ce românii bat în lemn atunci când se tem de ceva. Originea obiceiului este una inedită
Inițial, însă, acest obicei de a bate de trei ori într-un copac avea o cu totul altă semnificație. Cercetătorii care au studiat cu interes acest fenomen au reușit să descopere o legătură între această practică și protecția pe care o oferă natura.
Așa că au ajuns la concluzia că a lovi un copac de trei ori pentru a alunga ghinionul nu era doar o superstiție, ci mai degrabă un ritual de protecție. Celții erau cunoscuți pentru legătura lor cu natura și legătura lor specială cu mediul înconjurător.
Deși, ei obișnuiau să bată în scoarța copacilor nu pentru a împiedica să se întâmple ceva rău, ci pentru a atrage atenția spiritelor și a le solicita protecția. Conform oamenilor de știință, bărbații din Asia obișnuiau să bată în lemn pentru a cere zeilor protecția stăpânului casei și puterea de a trece peste orice obstacol, oricât de dificil ar fi fost el.
Obiceiul de a bate de trei ori în lemn este considerat de unii doar o superstiție, dar este mai util decât ați crede. Conform bătrânilor, el alungă ghinionul și face loc succesului profesional sau personal. Se spune că dacă ți-e frică de faptul că cineva drag ar putea păți rău nu trebuie decât să bați în lemn de trei ori pentru a alunga din calea lui orice obstacol.
Obiceiul de a bate în lemn este mai greu decât ai fi crezut
Obiceiul de a bate de trei ori în lemn este considerat de unii doar o superstiție, dar este mai util decât ați crede. Conform bătrânilor, el alungă ghinionul din viața ta și face loc succesului profesional sau personal. Se spune că dacă ți-e frică de faptul că cineva drag ar putea păți rău nu trebuie decât să bați în lemn de trei ori pentru a alunga din calea lui orice obstacol.
În regiunile din nordul Europei, oamenii s-au rugat dintotdeauna copacilor pentru protecție și pentru a primi ajutor din partea naturii.
Diverse povești susțin că rădăcinile acestui obicei sunt atât de vechi, încât datează din vremea în care Iisus Hristos umbla printre oameni pentru a propovădui cuvântul Domnului. Conform acestor povești, credincioșii ar fi bătut de trei ori în crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos pentru a fi protejați de ispite și de Diavol.