Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce ziua nu se vad stelele pe cer?

De ce ziua nu se vad stelele pe cer?

de ce ziua nu se vad stelele

O stea este în general un anumit tip de corpuri cerești, masiv și strălucitor, deseori de formă aproximativ sferică, alcătuit din plasmă în oarecare echilibru hidrostatic, și care a produs în trecut sau încă mai produce și azi energie pe baza reacțiilor de fuziune atomică din interiorul său. Stelele „împodobesc” cerul nocturn. Multe stele se pot vedea ca puncte strălucitoare pe cerul nopții. Ele tremură sau sclipesc, aceasta însă numai aparent, datorită turbulențelor din atmosfera terestră.

Cea mai cunoscută stea este desigur Soarele. El este o excepție notabilă, fiind singura stea suficient de aproape de Terra pentru a fi vizibilă ca un disc, și nu ca un punct. De ce ziua nu se văd stelele pe cer? Una din întrebările care circulă mult in mediul online. Astronomii au privit stelele de mii de ani. Totuși, numai în vremurile relativ recente știau chiar și la ce se uită. Instrumentele necesare pentru a putea captura imagini și a descoperi universul au apărut secolul trecut. Până în secolul XX, astronomii nu au putut să obțină o imagine exactă a ceea ce înseamnă Calea Lactee.

De ce ziua nu se vad stelele pe cer?

Lumina puternică de la Soare face ca lumina de la stelele din depărtare să nu poate fi observată. Din cauza distanțelor enorme, mișcarea stelelor nu se poate constata direct, cu ochiul liber sau telescoape, dar de fapt ele se pot deplasa cu viteze chiar foarte mari, relativ la poziția Pământului. Astronomii pot calcula viteza cu care acestea se deplasează prin studierea spectrului lor.

Studiind stelele din apropierea sistemului nostru solar, astronomii au ajuns la concluzia că acestea se deplasează pe orbite nedeterminate cu viteza de aproximativ 24 km/sec. Soarele se deplasează cu 26 km/sec în direcția constelației Hercule, de lângă steaua Vega.

Dacă urmărim o stea suficient de apropiată de Pământ la un interval de șase luni, adică în două perioade când Pământul se află în poziții opuse pe orbită, nu o vedem pe cer exact în același loc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: