Redactia.ro
Home » Știri » DECIZIE BEC privind alegerile locale. Cine poate vota

DECIZIE BEC privind alegerile locale. Cine poate vota

alegeri locale

Cetățenii care au o carte de identitate expirată în perioada 1 martie-27 septembrie 2020, își pot exercita dreptul la vot, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central. Astfel, pandemie le prelungește valabilitatea acestor acte de identitate și românii care se află în una dintre aceste categorii pot merge la vot.

Ce români pot merge la vor, chiar dacă le-a expirat buletinul

Alegătorii pot vota doar la secția unde este înscris pe lista electorală permanentă, sau la cea unde este arondată adresa la care are reședința. Românii cărora le-au expirat cărțile de identitate în perioada 1 martie-27 septembrie 2020, pot vota, potrivit unei decizii transmise de Biroul Electoral Central.

Astfel, există mai multe reguli transmise de BEC privind organizarea alegerilor locale din acest an, de care toți românii trebuie să țină cont.

Există o modificare și în ceea ce îi privește pe cei care și-au schimbat reședința în cursul acestui an, până la data de 4 septembrie. Acești alegători pot vota numai în secția unde este arondată strada de pe actul de identitate.

Cum pot vota românii la alegerile locale

„Alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu, votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată pe actul de identitate – urmând fi înscris pe o listă electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorate permanente cu adresa de reşedinţă”, a transmis BEC.

Românii care vor vota la alegerile locale, o pot face folosindu-se de mai multe acte, care sunt menționate de BEC.

„La scrutinul din 27 septembrie, cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare – carnetul de serviciu militar. Actele trebuie să fie valabile în ziua votării”, a mai informat BEC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: