Redactia.ro
Home » Știri » Donald Trump interzice total Huawei în Statele Unite ale Americii

Donald Trump interzice total Huawei în Statele Unite ale Americii

GALERIE FOTO (2)

Donald Trump a declarat că nu vrea ca SUA să facă afaceri cu producătorul chinez de smartphone-uri Huawei, într-un moment în care administraţia de la Washington urmează să decidă dacă va prelungi sau nu perioada de graţie de care beneficiază compania chineză.

Departamentul american al Comerţului este aşteptat să prelungească autorizaţia care permite furnizorilor americani să facă afaceri cu Huawei, astfel încât grupul chinez să poată să asigure servicii pentru actualii săi clienţi. Această „autorizaţie temporară” de care beneficiază Huawei va fi prelungită timp de 90 de zile, un anunţ oficial în acest sens urmând să fie făcut luni, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Cu toate acestea, duminică, Donald Trump a declarat că „Huawei este o companie cu care am putea să nu mai facem niciun fel de afaceri” din motive ce ţin de securitatea naţională.

În acest moment pare mai probabil că nu vom face afaceri. Nu vreau să facem niciun fel de afaceri pentru că este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Vom lua o decizie cu privire la acest subiect în viitorul apropiat„, a spus Donald Trump, conform Agerpres.

Aceste declaraţii ale preşedintelui SUA contrastează cu cele ale principalului său consilier economic, Larry Kudlow, care a confirmat că procesul de autorizare pentru Huawei a fost prelungit pentru încă trei luni.

Guvernul american acuză Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe. Huawei a respins aceste acuzaţii şi a precizat că echipamentele sale nu sunt vulnerabile la potenţiale acţiuni de spionaj din partea statului chinez.

Cine este compania Huawei

Huawei este o companie multinațională producătoare de echipamente de telecomunicații din Republica Populară Chineză. Compania a avut vânzări de 17,7 miliarde de dolari în anul 2018.

Huawei și-a lansat produsele și serviciile în mai mult de 170 de țări, iar din 2011 a servit 45 dintre cei mai mari 50 de operatori de telecomunicații. Rețeaua sa, cu o valoare mai mare de 1500, ajunge la o treime din populația lumii. Huawei a depășit Ericsson în 2012 ca cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume și a depășit Apple în 2018 ca al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, în spatele Samsung Electronics. Se situează pe locul 72 pe lista Fortune Global 500. În decembrie 2018, Huawei a raportat că venitul său anual a crescut la 108,5 miliarde de dolari în 2018 (o creștere de 21% față de 2017).

În Europa, compania a avut vânzări de 1,3 miliarde de euro în 2007 și 516 milioane de euro în 2006.

Măsurile americane s-au intensificat în mai 2019; în mijlocul unui război comercial dintre China și Statele Unite, Huawei a fost împiedicată să facă comerț cu companii din SUA din cauza presupuselor încălcări intenționate ale sancțiunilor SUA împotriva Iranului. La 29 iunie 2019, președintele Statelor Unite, Donald Trump a ajuns la un acord pentru reluarea negocierilor comerciale cu China și a anunțat că va micșora sancțiunile asupra Huawei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: