Redactia.ro
Home » Stil de viață » Două povești de adormit copilul care au un efect imediat

Două povești de adormit copilul care au un efect imediat

Două povești de adormit copilul care au un efect imediat

Dacă ai un copil ce adoarme foarte greu, poți încerca să-i citești povești înainte de culcare și efectul acestora va fi garantat. Iată câteva povești scurte pentru adormit copii.

Prințesa și bobul de mazăre

Era odată un prinț care voia să se căsătorească cu o prințesă. El a cutreierat în toată lumea pentru a găsi una pe placul său și totul a fost în zadar. Când s-a întors acasă, era foarte supărat căci dorea să găsească prințesa adevărată.

După o furtună cu vreme îngrozitoare, s-a auzit cum bate cineva la poartă orașului și regele s-a dus să deschidă. Era o prințesă, dar din cauza furtunii era într-o stare deplorabilă. Regina a pus sub patul fetei o boabă de mazăre.  După aceea a pus toate saltelele de lână peste ea, 20 la număr și alte 20 de perne mari cu puf.

Fata a dormit acolo și regina a întrebat-o dimineață cum a dormit. Aceasta a spus că a dormit foarte prost și toți am știu că e o prințesă adevărată după ce a simțit o boabă de mazăre prin 20 de saltele și 20 de perne cu puf.

Prințul a luat-o apoi de nevastă și boaba de mazăre a fost pusă în odaia unde erau bijuteriile coroanei.

Ploaie de stele – Frații Grimm

O altă poveste superbă pentru copii este Ploaia de stele. Aceasta vorbește despre o fetiță care rămăsese singură pe lume, după ce mama și tatăl ei murise. Era foarte săracă și nu avea nici măcar o cămăruță unde să locuiască și nimic altceva decât hainele de pe ea.

Se hrănea cu câte o bucățică de paine pe care unii trecător miloși și i-o dădeau din când în când. Era o fetiță bună și credincioasă și ea pleca în câmp cu Dumnezeu în gând. S-a întâlnit cu un om sărac, care a rugat-o să-i dea ceva de mâncare fiind mort de foame. I-a dat și ultima bucățică de paine pe care o avea și a mers mai departe.

După aceea, a întâlnit pe drum un copil, care a spus să-i dea ceva să-și acopere capul și i-a dat căciulița ei.

Apoi, s-a întâlnit cu un copil gol-goluț și i-a dat hăinuța ei. Ajunsă într-o pădure, o femeie sărmana i-a cerut fetiței cămășuța și s-a gândit că poate să i-o dea fiindcă e noapte și nu va vedea nimeni dezbrăcată.

Când s-a așezat, deodată a văzut deasupra ei o ploaie de stele care s-a transformat, de fapt, în monezi de aur. I-au căzut la picioare o tunică din fir de aur și un inel și devenit foarte bogată și apoi a trăit în belșug toată viața.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: