Redactia.ro
Home » Știri » Draga Olteanu Matei, în comă la spital! Actrița a avut hemoragie digestivă. Care este starea ei

Draga Olteanu Matei, în comă la spital! Actrița a avut hemoragie digestivă. Care este starea ei

Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri, în comă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Actrița a avut hemoragie digestivă, iar între timp și-a revenit.

Draga Olteanu Matei, în comă la spital

Draga Olteanu Matei  a fost dusă, vineri, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Actrița a fost transferată în comă de la Spitalul Judeţean Neamţ. Starea ei s-a îmbunătățit între timp, informează libertatea.ro

”Este conştientă. Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD Iaşi.

Actrița și-a revenit

Actriței i s-au făcut manevre terapeutice și este internată la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie.

Starea este una stabilă, după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI. Spitalul Judeţean Neamţ este spital Covid şi în plus a fost transferată pentru endoscopie, eventual endoscopie intervenţională, este internată în Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, dată fiind competenţa acestei clinic în tratarea acestor urgenţe majore”, a mai spus medicul-şef UPU SMURD Iaşi.

Starea mai bună a actriței a apărut după un timp în care a intrat în comă, spun medicii.

„Este în stare critică, în  şoc hemoragic, cu hemoragie digestivă superioară, sedată,  internată în ATI pentru gastroenterologie”, declarase presei Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Draga Olteanu Matei are 87 de ani și locuiește de mai mulți ani în Piatra Neamț. Aici a înființat compania teatrală Teatrul Vostru. În București stătea cu soțul în chirie, iar o avocată care pretindea că le este prietenă de familie, i-a escrocherit. Acesta a fost punctul în care actrița s-a mutat cu soțul în Piatra Neamț.

“În București stăteam într-o casă cu chirie, pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria de la hotel. Ne-au dat apoi altă casă, tot într-un imobil naţionalizat şi tot cu chirie. Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, a povestit actriţa.

Draga Olteanu Matei, decorată cu Ordinul național Steaua României

Pe data de 30 mai 2002, Draga Olteanu Matei a fost decorată cu Ordinul naţional Steaua României în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru prestigioasa cariera artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”. 

Actrița a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune. A jucat mult timp pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Unele dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat sunt: ”Toamna Bobocilor”, “Buletin de Bucureşti”, “Patima”, “Coana Chiriţa”, “Nea Mărin Miliardar”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: