În ultima decadă, puterea rețelelor sociale de a aduce împreună povești și destine aparent separate a devenit evidentă mai mult ca niciodată. O poveste recentă, prezentată de presa de specialitate, ilustrează această putere a conexiunii digitale și a reapropierii familiare într-un mod surprinzător. Este vorba despre povestea unei românce stabilită în străinătate, care și-a regăsit părinții în poze publicate pe Facebook, despre care nu știa că există.
Ea este românca din străinătate care și-a regăsit părinții pe Facebook, în poze despre care nu știa că există
Întâmplarea a început când o serie de poze vechi, recuperate de la un târg de vechituri, au fost publicate pe pagina de Facebook a platformei Cineclic. Printre aceste imagini, s-a remarcat un cuplu de români, aparent fericit, surprinși în diverse ipostaze, unele chiar alături de un copil, sugestiv pentru întemeierea unei familii.
„A fost o surpriză incredibilă și tulburătoare”
Cu toate că părea o poveste banală la început, aceste poze au declanșat un val de emoții pentru o femeie aflată în străinătate, fiica acestui cuplu misterios. Ea a recunoscut în fețele părinților și bunicilor ei, în locuri și în compania unor persoane necunoscute. A fost o surpriză incredibilă și tulburătoare pentru ea, deoarece majoritatea acestor imagini nu fuseseră văzute niciodată în familie.
Într-un mesaj transmis administratorilor paginii Cineclic, fiica cuplului a mărturisit:
„Mă bucură interesul pentru „cuplul fericit” și în același timp mi se strânge inima…Pozele care au apărut pe Cineclic, în majoritate nu le-am văzut nici eu, fiica lor, și nu am știut de existența negativelor în casă. A fost o surpriză incredibilă și tulburătoare să vad pe Facebook fețele părinților si bunicilor mei, în locuri și cu oameni pe care nu îi cunosc… Aveam deja sute de diapozitive pe care le-am luat cu mine în străinătate, unde trăiesc din 1991. Dar nu am umblat niciodată în dulapul cu aparatele fotografice și de developare ale tatălui meu…
Am vandut apartamentul în 2022, un cumpărător s-a arătat foarte repede și am delegat unei agenții să golească apartamentul în trei zile înainte de vânzare, înainte să vin la Bucuresti”, este mesajul transmis de fiica cuplului și publicat de Cineclic.
S-a dovedit că aceste poze au fost salvate de Cineclic dintr-un târg de vechituri și au fost postate gratuit pe rețeaua de socializare, generând un interes sporit în comunitatea online. Albumele, intitulate sugestiv „Un cuplu fericit”, conțineau aproximativ 900 de fotografii, iar detaliile furnizate de platformă au adus la lumină mai multe informații despre viața și destinul părinților acestei femei.
Fascinată de descoperirea sa și emoționată de valoarea sentimentală a acestor imagini, fiica cuplului a împărtășit călduros:
„Sunt norocoasa că interesul în istoria noastră continuă și este încurajată prin conturi ca Cineclic, care salvează aceste amintiri fără de care nu aș fi văzut niciodată aceste imagini din viața părinților mei. Îmi este mai greu decât am crezut să scriu despe dânșii”, a mai scris femeia.
Această poveste este doar un exemplu remarcabil al modului în care putem folosi tehnologia și rețelele sociale pentru a reconecta cu trecutul nostru și a valoriza amintirile familiale. Într-o lume în continuă schimbare, aceste momente de reflecție și reconectare pot aduce un profund sentiment de identitate și apartenență într-o manieră inedită și surprinzătoare.
Sursa foto: Cineclic