Redactia.ro
Home » Știri » Facebook lansează o nouă aplicație!

Facebook lansează o nouă aplicație!

Facebook lansează o nouă aplicație!

Facebook a făcut public un anunț potrivit căruia va lansa o opțiune ce permite utilizatorilor să gestioneze datele personale primite de reţeaua de socializare de la alte site-uri şi aplicaţii. Aceasta se referă la activitatea lor online în afara platformei de socializare, informează The Guardian şi France 24.

Opţiunea de „ştergere a istoricului” de navigare a fost lansată la un an după ce fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pomenit despre ea. Acesta a explicat că este foarte important ca activitatea on-line a utilizatorilor să rămână de fiecare dată confidențială.

Însă, noua opţiune nu va şterge efectiv informaţiile de pe serverele Facebook. Aceasta doar va „deconecta” datele de contul utilizatorului, subliniază jurnaliştii de la The Guardian.

Noul instrument oferă utilizatorilor acces la „activitatea în afara Facebook”. Acest lucru se referă la datele primite de reţeaua de socializare de la alte site-uri şi aplicaţii. Acest lucru în scopul personalizarii reclamelor.

Opţiunea „Activitate în afara rețelei vă prezintă un rezumat al aplicaţiilor şi site-urilor web care ne trimit informaţii despre activitatea dvs., şi vă permite, dacă doriţi, să ştergeţi aceste informaţii din contul dvs.”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Facebook.

„Acesta este o altă modalitatea de a oferi oamenilor mai multă transparenţă şi control pe Facebook”, subliniază compania.

Acest lucru bineînțeles că va aduce cu sine și consecințe, după cum spune și Stephanie Max, manager de produs la Facebook. Această opţiune ar putea afecta veniturile din reclame ale companiei. Asta pentru că rolul major al acestor date este stabilirea profilului utilizatorului și conceperea de reclame personalizate pentru acesta.

Citește și: Franck Ribery a ales Fiorentina! Francezul a avut oferte uriașe!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: