Redactia.ro
Home » Știri » Focar de COVID-19 la Turda, 15 persoane au fost depistate pozitiv

Focar de COVID-19 la Turda, 15 persoane au fost depistate pozitiv

Covid-19

A fost descoperit un focar de COVID-19 în Turda după ce 15 persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Un grup de persoane a fost depistat pozitiv în urma participării la o adunare religioasă.

Oamenii au fost infectați după ce au luat parte la o adunare religioasă, care a avut loc într-o clădire de pe strada Margaretelor, din Turda.

Cristian Matei, pimarul orașului Turda a anunțat că focarul a fost localizat doar într-o comunitate din oraș și că s-au luat toate măsurile necesare pentru a nu se extinde și în alte zone.

Persoanele care au fost testate pozitiv au participat zilele trecute la o adunare religioasă, drept urmare s-a început activitatea pentru a dezinfecta sala unde a avut loc evenimentul și pentru a igieniza locurile pe care le-au atins cei care au fost prezenți.

Primarul a declarat:

„Recomandăm cetățenilor să evite contactul cu această zonă și să respecte cu strictețe regulile de igienă și de distanțare socială. Este important ca populația să înțeleagă că ne confruntăm cu un real pericol și luăm toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea virusului în alte zone din oraș.”

Poliția patrulează permanent în zona unde s-a depistat focarul, iar asistentul comunitar, mediatorul sanitar și asistentul social se află pe teren pentru a ajuta populația și pentru a ține sub control situația.

În continuare, se vor testa persoanele care au luat contact cu cei care au fost infectați, iar DSP Cluj are în desfășurare o anchetă epidemiologică, pentru a preveni o eventuală înrăutățire a situației.

De asemenea, toate persoanele care locuiesc în zona unde s-a petrecut adunarea au primit măști de protecție, pentru a se respecta normele de igienă necesare în această perioadă dificilă.

Rezultatele testelor care li s-au făcut celorlalte persoane vor fi gata zilele următoare, astfel se va cunoaște situația exactă cu privire la numărul de persoane care mai pot fi infectate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: