Redactia.ro
Home » Știri » Formula de calcul pentru pensie în 2021

Formula de calcul pentru pensie în 2021

Ce pensie va avea un salariat român care câştigă lunar 4.000 de lei dacă va cotiza la stat vreme de 35 de ani

Noua Legea a pensiilor urmează să fie aplicată din toamna acestui an, însă guvernanții sunt încă în dezbatere și este posibil ca aceasta să fie din nou modificată până la momentul în care noua lege ar trebui să intre în vigoare. Iată tot ce trebuie să știe pensionarii.

Cum se calculează pensiile din 2021. Ce trebuie să știm

Noua Lege a pensiilor ar trebui să intre în vigoare în toamna acestui an, însă sunt mari șanse ca aceasta să fie modificată înainte, după cum susține premierul Florin Cîțu.

„Vom vedea dacă suntem gata cu o nouă lege a pensiilor în această perioadă şi putem să o aplicăm până atunci. Dar bugetul, bineînţeles, se construieşte pe legislaţia în vigoare”, a spus Florin Cîțu.

În noua Lege a pensiilor, punctul de pensie este înlocuit cu punctul de referință, iar noua formula de calcul va determina recalcularea tuturor pensiilor.

Iată care este noua formulă de calcul:

Pensie = Număr puncte * Valoarea punctului de referinţă,

Ceea ce se știe cu siguranță este că efortul bugetar va fi unul însemnat, iar valoarea exactă a acestuia se va ști abia după ce vor avea loc recalculările. Valoarea punctului de referință va fi de 75 de lei la intrarea în vigoare a legii, anunță avocat.net.

Pensii 2021. Aceasta este noua formulă de calcul

Inclusiv Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii arată cum vor fi calculate pensiile din septembrie.

„Cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referință”, arată documentul.

Mai mult, de la 1 septembrie 2021, punctul de pensie ar trebui să ajungă la 1.875 de lei, după cum au anunțat autoritățile în schema de creștere graduală a pensiilor.

„Numărul total de puncte realizate de asigurat se obține din însumarea punctajelor anuale ale acestuia. Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărțirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic. Punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, la câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv”, se prevede în noua lege.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: