Redactia.ro
Home » Știri » Franța, paralizată de o grevă generală

Franța, paralizată de o grevă generală

Franța

E joia neagră în Franța. Întreaga țară este paralizată de o grevă generală organizată de principalele sindicate în semn de protest faţă de proiectul Administraţiei Emmanuel Macron de reformare a sistemului de pensii.

Principalele sectoare economice şi transporturile sunt perturbate semnificativ de mişcarea de protest. Compania feroviară SNCF a anunţat că asigură doar 10% din transporturi. Transportul în comun în Paris şi în principalele oraşe din Franţa este, de asemenea, afectat semnificativ. În transportul aerian au fost anulate 20% din cursele spre Franţa.

Sindicatele au semnalat că greva începută joi ar putea dura până când Administraţia Emmanuel Macron va soluţiona revendicările, transmite Mediafax.

Turnul Eiffel a fost închis

Turnul Eiffel, vizitat în fiecare an de şapte milioane de persoane, este închis joi din cauza grevelor masive împotriva reformei pensiilor dorite de preşedintele Emmanuel Macron, a anunţat compania care operează Turnul Eiffel din Franța (SETE), citată de AFP, potrivit Agerpres.

Efectivele prezente nu sunt „suficient de numeroase pentru a deschide monumentul în condiţii de securitate şi de primire optime pentru public”, a precizat SETE într-un comunicat, adăugând totodată că zona de sub turn rămâne accesibilă în mod gratuit. Comunicatul SETE nu specifică însă dacă monumentul va fi închis şi vineri, în condiţiile în care mobilizarea împotriva reformei pensiilor va continua.

Incredibil! Mircea Badea jignește persoanele care și-au luat locuința prin Prima Casă

În fiecare an, şapte milioane de persoane vizitează Turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să-l vadă fără să urce în el. Celebrul monument parizian a sărbătorit anul acesta 130 de ani.

Un alt obiectiv turistic asaltat de turiştii din întreaga lume, Palatul Versailles, aflat în apropiere de Paris, recomandă potenţialilor vizitatori „amânarea vizitelor” programate pentru joi şi vineri, deoarece deschiderea domeniului va fi perturbată de grevă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: