Redactia.ro
Home » Stil de viață » Fructul vechi de 285 de ani, uitat într-un dulap, a fost scos la licitație. Suma impresionantă cu care s-a vândut

Fructul vechi de 285 de ani, uitat într-un dulap, a fost scos la licitație. Suma impresionantă cu care s-a vândut

Fructul vechi de 285 de ani, uitat într-un dulap, a fost scos la licitație. Suma impresionantă cu care s-a vândut

Un fruct cu o istorie remarcabilă, vechi de 285 de ani, a devenit subiectul unei licitații neașteptat de succes, captivând atenția și imaginația participanților. Casa de licitații Brettelss Auctioneers&Valuers din Marea Britanie a fost gazda acestui eveniment memorabil, în care o lămâie veche de secole și-a găsit un nou proprietar pentru o sumă incredibilă.

Fructul vechi de 285 de ani, uitat într-un dulap, a fost scos la licitație

Originară dintr-un dulap chinezesc cu o istorie impresionantă, lămâia a fost inițial găsită într-o stare de conservare remarcabilă, încă păstrându-și forma și câteva detalii despre originea sa îndepărtată. Casa de licitații a avut impresia că va fi doar o licitație amuzantă, dar angajații au fost uluiți de interesul pe care acest fruct rar l-a stârnit printre participanți.

„Ne-am gândit să ne distrăm puțin și să scoatem lămâia la licitație pentru prețul de 20-30 de lire sterline”, a transmis casa de licitații Brettelss Auctioneers&Valuers pe pagina sa de Instagram.

Istoria și semnificația fructului

Pe lângă valoarea sa ca obiect de colecție, lămâia are o poveste captivantă care îi conferă o tentă romantică. Este relatată că acest fruct deosebit a fost adus din India în trecutul îndepărtat și a fost oferit ca un gest romantic, rămânând apoi în grija celor care au apreciat valoarea sa istorică și sentimentală.

„Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnişoarei E Baxter”, sunt cuvintele gravate pe coaja maro

Suma impresionantă cu care s-a vândut

Cu toate că inițial a fost considerată o glumă, licitația pentru acest fruct rar a captat interesul unui număr impresionant de persoane, atrăgând multiple oferte din partea curioșilor și a colecționarilor pasionați. Lămâia a fost achiziționată cu suma de peste 1.400 de lire sterline. Chiar și dulapul în care a fost găsită lămâia a stârnit interesul cumpărătorilor, fiind vândut la un preț modest în comparație cu valoarea inestimabilă a fructului, 32 de lire sterline.

„Lămâia a ajuns aici într-un dulap chinezesc obişnuit de la sfârşitul secolului al XIX-lea, era în fundul unuia dintre sertare, am găsit-o când am scos sertarul pentru a face fotografii”, a declarat proprietarul casei de licitații, David Brettell, notează foxbusiness.com.

În final, lămâia veche de 285 de ani și povestea sa fascinantă rămân ca simboluri ale trecutului și ale pasiunii umane pentru obiectele rare și inedite. Succesul licitației și reacția publicului demonstrează încă o dată că istoria și romantismul sunt valori universale care transcend timpul și spațiul, captivându-ne și inspirându-ne în moduri neașteptate și adesea surprinzătoare.

 

Sursa foto:  Fanatik

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: