Redactia.ro
Home » Homepage » Gripa a făcut o nouă victimă. Bilanțul deceselor crește la 15

Gripa a făcut o nouă victimă. Bilanțul deceselor crește la 15

gripa

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 70 de ani din Bucureşti. Femeia avea condiţii medicale preexistente, nu fusese vaccinată antigripal şi a fost confirmată cu coinfecţie cu virus gripal tip A, subtip H3 şi tip B. 

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 15, a anunţat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, potrivit Agerpres.

Luni, 3 februarie, o femeie suspectă de gripă a murit la Spitalului de Urgenţă din Sibiu. Victima avea 35 de ani și a fost diagnosticată cu o pneumonie masivă.

Care sunt grupele vulnerabile

Persoanele cu probleme medicale cronice sunt mult mai vulnerabile în contact cu virusul gripal, față de populația adultă generală. În cazul în care contactează virusul gripal, aceștia prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații grave, cum ar fi pneumonia, întrucât sistemul lor imunitar este deja slăbit și au un risc mare de spitalizare, astfel că Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală înaintea fiecărui sezon.

În cazul femeilor însărcinate, riscul de îmbolnăvire de gripă, într-o formă severă, crește după primul trimestru de sarcină. Sarcina determină anumite modificări temporare în sistemul imunitar, iar viitoarea mamaă este mai vulnerabilă în fața bolii.

Medicamentul care „ia gripa în 24 de ore”.Ce spune Adrian Streinu Cercel despre acest remediu

Și persoanele cu vârstă peste 65 de ani au un risc ridicat de contactare a gripei, de spitalizare și de apariție a complicațiilor din cauza slăbirii sistemului imunitar. Aproximativ 80-90% dintre cazurile de decese asociate gripei se produc în rândul persoanelor din această categorie de vârstă, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Fie că este vorba despre medici, asistenți medicali sau infirmiere, personalul care lucrează în spitale, clinici, cabinete medicale este mult mai expus infecțiilor gripale, în comparație cu populația generală, având în vedere că intră în contact cu pacienți sau colegi de la care pot contacta sau cărora le pot transmite boala.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: