Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul Dăncilă a picat. Reacția tranșantă a premierului

Guvernul Dăncilă a picat. Reacția tranșantă a premierului

Dăncilă

Guvernul Dăncilă a picat joi, după ce 238 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură. Premierul Viorica Dăncilă a reacționat dur după ce a pierdut puterea.

Este a patra moțiune de cenzură depusă de Opoziție în decursul acestui an. Vor urma negocieri dure. Mingea se află în terenul șefului de la Cotroceni.

Viorica Dăncilă a afirmat că speră ca președintele Klaus Iohannis va nominaliza cât mai repede un nou premier.

Ce a declarat Viorica Dăncilă

„Moțiunea a trecut, toate partidele s-au unite pentru a trece moțiunea. Au fost și colegi din PSD care au trădat, nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită. Am reușit să îndeplinim multe obiective din programul de guvernare. Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede cu o nouă formulă guvernamentală și un guvern. Fac apel la președinte să vină cât mai repede în Parlament cu un nou premier”, a declarat Dăncilă, potrivit b1.ro.

Aceasta a dat asigurări că va merge mai departe cu candidatura în alegerile prezidențiale și va intra și în turul doi împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Guvernul Dăncilă este demis! Moțiunea de cenzură s-a încheiat

Viorica Dăncilă a arătat că nu se teme că partidul se va întoarce împotriva sa pentru a o înlătura din fruntea formațiunii.

Aceasta nu a dat înapoi nici de la decizia de a nu veni în Parlament pentru un vot de remaniere a Guvernului după ce ALDE a ieșit de la guvernare. „Nu regret că nu am venit la vot pentru remaniere. Președintele trebuia să respecte decizia CCR. De ce era să vin cu remanierea când exista moțiunea de cenzură?”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Moțiunea a trecut cu 238 de voturi

Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 exprimate. Au fost și 4 voturi împotriva demiterii, în contextul în care parlamentarii PSD au fost în sală dar nu au votat. Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: