Redactia.ro
Home » Știri » INML a făcut noi precizări în Cazul Caracal

INML a făcut noi precizări în Cazul Caracal

INML a făcut noi precizări în Cazul Caracal

INML a afirmat într-un raport dat publicității că rapoartele întocmite de DIICOT sunt preliminare, deoarece INML încă lucrează la stabilirea provenienței rămășițelor.

”Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale” – spun cei de la Institut.

Reacția INML vine după ce DIICOT a anunțat că cei de la institut nu pot stabili proveniența rămășițelor, pe motiv că acestea se află într-o stare de calcifiere excesivă

INML a făcut noi precizări în Cazul Caracal

”Institutul Național de Medicină Legală. ”Mina Minovici” București este o unitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului. Sănătății care elaborează expertize, examinări, constatări, examene de laborator și alte lucrări medico-legale asupra persoanelor în viață. Cadavrelor, produselor bilogice și corpurilor delicte, în vederea stabilirii adevărului în cauzele privind infracțiunile contra vieții. Integrității corporale și sănătății persoanelor ori în alte situații prevăzute de lege, precum și în efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice și de cercetare a filiației.

La acest moment INML Mina Minovici. București, prin experții săi. La solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activități specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor informații care au apărut în spațiul public. INML Mina Minovici. București nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale.

Datele medico-legale conținute în aceste rapoarte de expertiză au valoare științifică și constituie elemente probatorii la dispoziția organelor de justiție.

Este important de subliniat faptul că, cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necisită timp. Față de acest aspect. Arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare întrucât rezultatele obținute sunt parțiale.

Pentru obținerea unor date medico-legale complete se continuă cu celeritate activitățile specifice de expertiză medico-legală și activități specifice de laborator antropologice și genetice.

Citește și: Agresorul de la Săpoca nu a putut fi audiat. Bărbatul a intrat din nou în sevraj

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: