Redactia.ro
Home » Știri » Ion Ţiriac face acuzaţii dure: „Este cel mai mare furt”

Ion Ţiriac face acuzaţii dure: „Este cel mai mare furt”

GALERIE FOTO (2)

Ion Ţiriac, cel mai bogat român, va candida la postul de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Ion Ţiriac, 80 de ani, doreşte să conducă frâiele tenisului românesc. Alegerile la Federație vor avea loc pe 19 iunie, atunci când a fost convocată Adunarea Generală. În cadrul acesteia, se va alege noul președinte dar și alți 4 vicepreședinți. Aceasta nu este singura candidatură. Încă patru persoane intră în cursă, în cazul în care dosarele lor vor fi validate. Este vorba de Răzvan Itu – actualul director general la FRT, Ion Ţupa – preşedintele TC Herăstrău, Liviu Ursuleanu – TC Livone şi (surpriză) Marius Vecerdea – Pamira Sibiu.

Ion Ţiriac a încercat de mai multe ori, de-a lungul timpului, să „recupereze” Arenele BNR de la Banca Naţională a României. Omul de afaceri susține că BNR ar fi intrat în posesia bazei BNR fără drept. Acest lucru s-ar fi întâmplat imediat după Revoluția din 1989.

S-au cheltuit câteva sute de mii de euro cu acest proces. Este cel mai mare furt care s-a făcut în epoca modernă, în acești 30 de ani. Cu 200.000 de dolari s-au cumpărat 17 hectare în mijlocul Bucureștiului. Dar vânzătorul nu a fost de bună-credință și hectarele nu erau ale lui! Baza nu era a Ministerului Tineretului și Sportului, ci era a statului român!

Ministerul era doar administrator. Hotărâre de Guvern pentru vânzare nu a fost niciodată. Dar de ce mă interesează pe mine, la vârsta mea, ce se întâmplă cu baza asta? Mă interesează pentru că a fost leagănul tenisului românesc dintotdeauna. Dacă Ceaușescu a făcut baza aia în 7 zile, bineînțeles cu niște tribune rudimentare de 6.000 de locuri, și BNR putea să facă baza ca un bibelou în acești 30 de ani în care nu a plătit chirie”, a spus Ion Ţiriac pentru gsp.ro.

Ion Ţiriac, Simona Halep şi Ilie Năstase au pierdut procesul intentat Băncii Naţionale a României. Tribunalul Bucureşti a găsit cererea acestora ca fiind „lipsită de interes”. Arenele BNR sunt acum nefuncţionale, din cauză că n-au primit aviz din partea ISU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: