Un start-up educațional românesc, iziBAC, își dorește să rezolve probleme curente, oferind o alternativă unică – redarea plăcerii învățatului, transformând curricula pentru BAC într-un joc mobil competitiv, care oferă premii pentru cei mai performanți jucători.
Această soluție se bazează pe metode de gamificare a căror utilitate a fost demonstrată clinic în domeniul educației, ajutând utilizatorii să rețină cu până la 90 mai multă informație și să îl facă cu 70% mai implicat.
Ce este IziBAC
“Am pornit de la o viziune în care educația nu este un proces impus, ci reprezintă o expresie naturală a dorinței umane de cunoaștere. Focusul echipei noastre este să livrăm o experiență mobilă de învățare cât mai completă și distractivă pentru elevi, astfel încât să înveți fără stress și senzația că ești forțat să o faci.”, declară Raluca Stratulat, fondatoarea și CEO-ul echipei.
“Această viziune ne-a ajutat să convingem peste 38.000 elevi să ne descarce aplicația și am câștigat numeroase premii pentru felul în care putem realiza un impact social în educație, precum Social Impact Awards, premii în categoria educație la Gala Societății Civile. Însă pentru noi cea mai mare recunoaștere a venit de la Comisia Europeană, care a decis să ne acorde Sigiliul de Excelență pentru inovație”, continua Raluca.
Aplicația vine să rezolve probleme ca lipsa unor cursuri care să pregătească tinerii pentru lumea de azi, deoarece așa cum este citat vloggerul Selly (Andrei Șelaru), dacă BAC-ul ar fi fost despre lucruri curente care să te ajute în viața de zi cu zi, și el și colegii săi ar fi picat acest examen.
Într-adevăr, poate legat de cursuri sau de metoda de predare și absența online-ului din cursurile zilnice, rata promovării BAC-ului a fost mult mai mică în acest an, de doar 62.9%. Iar, până la examen, mulți se pierd pe parcurs, începând cu ciclul gimnazial din care ies aproximativ 40% de analfabeți funcționali.
Astfel, aplicația IziBAC dorește să acopere cele trei mari lipsuri observate de către majoritatea: lipsa unei curricule actualizate la problemele curente ale tinerilor, cum ar fi educația financiară, digitalizarea cursurilor și atragerea și menținerea interesului cursanților prin intermediul gamificării și al premiilor oferite.
“Metoda de învățare prin joacă dezvoltată de iziBAC nu ține cont de curriculă sau limbă. Anul trecut am avut onoarea să absolvim programul de accelerare oferit de InnovX și să câștigăm locul 2 în competiția Start-up Grind Europa și Asia 2019. Așa am fost învitați în Sillicon Valley, unde am pus bazele expansiunii în Statele Unite, unde dorim să replicăm acest model pentru examenul SAT. Ne-am mărit echipa la 8 oameni și suntem în căutare de finanțatori. Chiar ieri am aflat că suntem finaliști în Startup World Cup, deci țineți-ne pumnii!” incheie Raluca