Redactia.ro
Home » Sport » La ce echipă va juca Ronaldo în sezonul următor?

La ce echipă va juca Ronaldo în sezonul următor?

Juventus Torino este în pericol să rateze calificarea în sezonul următor al Champions League, iar presa internațională a scris intens în ultimele săptămâni despre posibilitatea ca starul Cristiano Ronaldo să plece în această vară.

Viitorul lui Cristiano Ronaldo este sub semnul întrebării, în condițiile în care portughezul este nemulțumit de sezonul slab pe care îl are Juventus Torino.

În momentul în care a acceptat să plece de la Real Madrid la Juventus Torino, Ronaldo și-a propus cele mai înalte obiective: câștigarea Serie A și a Champions League. Dacă în Serie A a câștigat titlul în sezoanele precedente, în Champions League lucrurile au stat mult sub așteptări. Iar dezamăgirea este și mai mare având în vedere parcursul lui Ronaldo din acest sezon.

În aceste condiții, despre viitorul lui Cristiano Ronaldo s-a discutat intens în ultimele săptămâni. Acest lucru a făcut că subiectul transferului lui Cristiano Ronaldo a fost introdus inclusiv la pariuri sportive. Astfel, Juventus Torino este favorită să îl păstreze, având cota 1.02. Apoi, pe listă se află orice club din MLS (cota 8.00), Manchester United (cota 10.00), Real Madrid (cota 12.00), PSG (cota 15.00) și Sporting Lisabona (cota 21.00).

Cristiano Ronaldo, propus la Manchester United

Agentul lui Cristiano Ronaldo lucrează intens din dorința de a decide viitorul starului portughez. Potrivit Yahoo News, Jorge Mendes l-a oferit pe Ronaldo lui Manchester United.

Sursa citată scrie că Ronaldo a cerut un contract pe doi ani și a acceptat inclusiv o micșorare a salariului față de cel pe care îl are la Juventus Torino, cerând 20 de milioane de lire pe sezon.

Cristiano Ronaldo a jucat pentru Manchester United între 2003 și 2009, iar acesta este clubul la care a reușit să devină un star al fotbalului mondial.

Manchester United l-a cumpărat în 2003 de la Sporting Lisabona pentru 12.2 milioane de lire sterline, iar el a devenit cel mai scump tânăr din istoria fotbalului britanic la acel moment. Manchester United a avut însă așteptări ridicate de la el, motiv pentru care i-a oferit direct numărul 7, purtat anterior de nume importante precum George Best, Eric Cantona și David Beckham.

De asemenea, el a avut o relație specială cu Sir Alex Ferguson, care a reușit să-l transforme într-o vedetă a echipei. „Sir Alex este tatăl meu din sport, unul dintre cei mai importanți și influenți oameni pentru mine din întreaga carieră”, a spus Ronaldo ulterior despre relația cu fostul manager al lui United.

În total, Cristiano Ronaldo a disputat 292 de meciuri în tricoul lui Manchester United, reușind 118 goluri. El a câștigat de trei ori titlul în Premier League, Champions League și Cupa Angliei. În vara lui 2009 a fost vândut la Real Madrid pentru 94 de milioane de euro, un record la acel moment. Iar salariul său era de 11 milioane de euro pe an.

Întoarcerea la Real Madrid, dificilă

În ultima perioadă s-a discutat inclusiv despre o eventuală revenire la Real Madrid. E clubul la care Ronaldo a avut cele mai bune rezultate și la care fanii îl iubesc în continuare, iar el revine mereu la Madrid când are ocazia.

Totuși, șansele ca acest lucru să se intâmple sunt destul de mici, având în vedere taxele ridicate din fotbalul spaniol. În Italia, Ronaldo plătește taxe de 225 de mii de euro pe an pentru drepturile de imagine, în timp ce în Spania suma ar fi de 20 de milioane de euro.

Singura soluție pe care Ronaldo ar avea-o ca să scape de plata acestei sume ar fi să aibă un contract pe doar un an cu Real Madrid și astfel ar căpăta statut de non-rezident. Totuși, portughezul vrea să mai joace încă doi ani.

La Real Madrid, Cristiano a devenit și mai mult un star al fotbalului mondial, având 450 de goluri marcate în cele 438 de meciuri disputate. De asemenea, a câștigat de două ori campionatul în La Liga și de patru ori Champions League, ultima dată în 2018. Cât timp s-a aflat la Real a devenit și de patru ori Balon de Aur, iar în 2008 l-a câștigat când era la Manchester United.

Neymar îl așteaptă pe Cristiano Ronaldo la PSG

PSG este o altă echipă vehiculată ca o posibilă destinație pentru Cristiano Ronaldo. Iar speculațiile au fost alimentate recent și de o declarație făcută de Neymar, care a afirmat că își dorește să joace alături de Cristiano Ronaldo.

„Vreau să joc alături de Cristiano Ronaldo. Am jucat deja alături de fotbaliști grozavi precum Lionel Messi și Kylian Mbappe, dar nu am jucat încă împreună cu Cristiano Ronaldo”, a afirmat Neymar, citat de Marca.

PSG are suficienți bani încât poate să îi ofere lui Cristiano Ronaldo un contract pe măsura așteptărilor sale, iar parcursul din ultimele două ediții ale Champions League reprezintă o confirmare că francezii au planuri mari. Totuși, potrivit bookmakerilor, Juventus rămâne favorită să fie clubul la care Cristiano Ronaldo va evolua în sezonul următor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: