Redactia.ro

METEO Vremea în weekend se schimbă radical. Temperaturile pot ajunge la 17 grade

temperaturi

Un nou val de căldură o să ajungă în România zilele următoare, anunță meteorologii. Sunt așteptate temperaturi ridicate pentru weekendul 2-3 noiembrie 2019.

Se pare să scăpăm de frigul care a pus stăpânire pe România. Dacă pentru ziua de joi, meteorologii au emis alertă meteo de ploi și vânt, iar la munte a nins, iată că începând de vineri, vremea se ameliorează în toată țara. Temperaturile vor fi în creştere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării.

Luna noiembrie va fi diferită față de anii anteriori. Temperaturile vor ajunge până la 3 grade Celsius

În regiunile sudice şi sud-vestice vor mai fi înnorări şi pe arii relativ restrânse precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, iar la munte, lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -2 şi 9 grade.

Vremea în București, pentru ziua de vineri, va avea temperaturi în creştere uşoară faţă de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros şi vor mai fi condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo: vremea în weekend în București

Sâmbătă, temperaturile mai cresc ușor față de ziua de vineri, așadar vom avea minime și maxime ce se vor încadra între 4 și 9 grade C. Cerul va fi parțial noros și sunt șanse mici de ploaie.

Duminică, temperaturile vor atinge 17 grade C, iar cele minime cu 6°C. Nu scăpăm însă de nori și de probabilitatea apariției ploilor.

Prognoza meteo: vremea în weekend la munte

Temperaturile cresc ușor și la munte, ajungând la valori peste media la care ne așteptăm. Sâmbătă, temperaturile se vor încadra între 8 și 5 grade C, iar vântul va sufla cu putere în rafale de 35 km/h. Cerul va fi complet acoperit de nori.

Un val de aer tropical îl va împinge pe cel polar

Meteorologii de la Severe Weather Europe anunță o schimbare radicală de vreme în Europa Centrală și de Est, inclusiv la noi în țară, scrie Mediafax.

Valul de frig polar se va mai resimți și în cursul zilei de vineri, cu temperaturi cu 10 grade mai mici decât normalul perioadei, însă, începând de sâmbătă, valul de aer tropical va ajunge în zonă, împingându-l pe cel polar, potrivit severe-weather.eu.

Specialiștii avertizează că în Europa de Est și Balcani, temperaturile vor ajunge până la 25 de grade într-un interval de numai 3 zile, de sâmbătă, 2 noiembrie, până luni, 4 noiembrie.

 

 

Loading...