Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății și-a dat demisia!

Ministrul Sănătății și-a dat demisia!

ministrul sanatatii si-a dat demisia

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia joi dimineață. Ludovic Orban, premierul țării, l-a propus în această funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru. 

Ministrul Sănătății Victor Costache și-a prezentat demisia

Prim-ministrul țării, Ludovic Orban, a ținut o conferință de presă de la Palatul Victoria pentru a anunța care sunt etapele următoare.

Demisia ministrului Sănătății vine în plină pandemie de coronavirus, în urma unor critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.

La cea mai recentă ieșire a sa publică, de miercuri seară, Costache anunța că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Iată aici ce declarase la acea vreme și despre scenariul survenit după al 4.000 caz de infectare cu Covid-19.

Secretatul de stat Nelu Tătaru este propus în funcție de către premier

Ludovic Orban face declarații, în acest moment, de la Palatul Victoria, pe marginea acestui subiect.

„În cursul acestei dimineți, domnul ministrul Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de Ministrul al Sănătății, din motive personale și profesionale. Am luat act de această demisie și îi voi transmite președintelui României, Klaus Iohannis, pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape 5 luni, Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc, am făcut echipă, și am luat o serie de decizii importante benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o”, a declarat Ludovic Orban după demisia lui Victor Costache.

Ludovic Orban l-a propus pe Secretarul de Stat Nelu Tătaru pentru această funcție: „În ceea ce privește funcția de ministru al Sănătății îi voi propune domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la ministerul Sanatatii. A fost, este și va fi în prima linie de bătălie contra coronavirus. Deja stăpânește foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri. Azi se găsește la Suceava, l-am sunat și l-am informat despre intenția mea de a-l propune ca ministrul al Sănătății. Urmează să vină în București să discutăm”, a mai precizat Ludovic Orban.

Loading...