Redactia.ro
Home » Sport » Novak Djokovic vrea să bată toate recordurile! Ce dietă ține sârbul

Novak Djokovic vrea să bată toate recordurile! Ce dietă ține sârbul

Novak Djokovic, dieta

Novak Djokovic a șocat pe toată lume cu ultimele declarații. Liderul clasamentului mondial a dezvăluit faptul că de 18 luni se înfometează.

Novak Djokovic vrea să bată toate recordurile. În cadrul unei emisiuni realizată de un medic, sârbul a declarat că de 18 luni stă nemâncat 16 ore pe zi. Cel mai bun jucător de tenis al momentului spune că astfel își curăță organismul de toxine. Medicul, Dragan Ivanov a spus că acest gen de regim este benefic.

„Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei”, a spus sârbul.

Novak Djokovic este dispus să facă orice sacrificiu pentru a fi cel mai bun jucător de tenis din istorie. Vrea cu orice preț să-l depășească pe Roger Federer. Elvețianul are 20 de titluri de Grand Slam, și este jucătorul care a stat pe primul loc mondial cea mai lungă perioadă de timp.

Medicul l-a încurajat pe Dragan Ivanov

După ce a aflat că sârbul nu mănâncă 16 ore pe zi, gazda emisiunii a explicat de ce este benefic acest tip de dietă.

„Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse. Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ. Ar trebui să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00. Apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi”, a spus medicul.

Djokovic a adunat până acum 17 titluri de Grand Slam și este lider ATP de 282 de săptămâni.
“Eu nu cred în limite”, declara Novak Djokovic.

Loading...