Redactia.ro
Home » Știri » Nu a primit nota nouă niciodată! Ea este eleva de la țară care a luat doar zece pe linie

Nu a primit nota nouă niciodată! Ea este eleva de la țară care a luat doar zece pe linie

Ines Bălănescu

Ines Bălănescu este una dintre puținii elevi de zece din țara noastră. Sârguincioasă, dar cu propriile pasiuni, fata nu a vrut niciodată să plece de la țară, de la școlile de acolo. Atât școala generală, cât și liceul, ea le-a făcut la țară, în satul ei natal și a refuzat de fiecare dată să se mute.

Eleva care a primit numai zece toată viața

Acum, ea susține probele de la bacalaureat și visează la admiterea de la facultate. Ines are 18 ani și doar ce a absolvit cursurile liceului din comuna Truşeşti, din județul Botoșani. Aceasta nu a primit niciodată nota 9, pentru că pe tot parcursul anilor de învățământ ea a luat doar zece, la toate materiile.

Totuși, eleva spune că nu consideră că a avut o adolescență diferită față de a celorlalți copii. Mai mult, ea spune că momentele de relaxare sunt cele care pot îmbunătăți performanța.

Am observat că o plimbare, un film, lectura sunt activități care sporesc randamentul. Performanţa necesită şi timp liber, timp petrecut cu familia, urmarea pasiunilor”, spune eleva.

La ce facultate vrea să dea eleva de zece

În continuarea, Ines Bălănescu își dorește să urmeze medicina, iar pentru acest lucru a muncit extrem de mult. În paralel, învăța pentru școală, pentru Bac și pentru admitere.

Îmi doresc să urmez Facultatea de Medicină de la Iaşi. Îmi place biologia şi vreau să ajungă un medic bun. Tocmai de aceea trebuie să depui efort în plus la materiile preferate şi trebuie să te axezi pe ceea ce doreşti să devii. Pentru note ajunge să înveţi ceea ce se predă la clase”.

Privitor la discuția despre cum reușesc copiii „de la țară” să învețe și să ia aceste note bune, Ines spune că cel mai important este să îți dorești tu să reușești în viață.

Contează mai mult dacă tu vrei să înveţi. Aici, la ţară, elevii, în multe cazuri, îşi dau silinţa, sunt motivaţi să ajungă mai sus, au un scop bine definit”, crede Ines.

Ines Bălănescu a avut, totuși, și o materie care nu i-a plăcut deloc. Este vorba despre matematică, dar chiar și așa tot a obținut de fiecare dată nota maximă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: