Redactia.ro
Home » Știri » Nu există pacienți fără simptome, avertizează un medic. Ce argumente are

Nu există pacienți fără simptome, avertizează un medic. Ce argumente are

Spital Iasi

Pacienții asimptomatici sunt cei mai numeroși, arată studiile de specialitate, așa că ei sunt cei care infectează cei mai mulți oameni. Florin Roșu, Șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, avertizează că nu se știu atât de multe lucruri despre acești pacienți, care provoacă cele mai multe contaminări.

Nu există pacienți fără simptome, avertizează un medic

Pacienții asimptomatici nu sunt, de fapt, fără simptome, spune medicul Florin Roșu, care este de părere că nu putem vorbi de o lipsă totală a lor.

Mai mult decât atât, specialistul este de părere că un asimptomatic trebuie să fi avut măcar un indiciu care să arate că este bolnav.

„Noi spunem că pacientul este asimptomatic, dar nu există ca el să nu fi avut un puseu febril, o tuse, i-a curs nasul, o răgușeală sau o zi în care i s-a întâmplat să nu fie în formă maximă sau să simtă o stare de oboseală. Niciunul dintre pacienți, în momentul în care SARS-CoV2 începe să determine modificări în organism, nu merge la fotbal și se simte extraordinar de bine”, spune medicul Florin Roșu.

Când devine un pacient necontagios

Studiile de până acum arată că pacienții asimptomatici sunt cei mai numeroși, iar ei sunt și cei care provoacă cele mai multe infecții. Totuși, ceea ce nu se știe este cât timp sunt asimptomaticii contagioși și pentru câte zile pot da boala mai departe.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, spune că nu există informații în acest sens și nici măcar OMS nu are date oficiale privind cât timp sunt contagioși asimptomaticii.

„Nu avem în acest moment informații, nici de la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, privind momentul în care un pacient asimptomatic devine necontagios. Dar ne așteptăm de la un asimptomatic la o reacție din partea organismului mai puțin intensă, sunt mecanisme pe care încă nu le-am descoperit, și probabil încărcătura virală la un asimptomatic este mai mică, și atunci și nivelul lui de contagiune este mai mic”, spune medicul de la Marius Nasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: