Redactia.ro
Home » Știri » O nouă metodă de fraudă informatică ia amploare în România. Ce trebuie să știi ca să nu cazi pradă infractorilor

O nouă metodă de fraudă informatică ia amploare în România. Ce trebuie să știi ca să nu cazi pradă infractorilor

Avertismentul Poliției Române: Frauda telefonică se înmulțește! Cum trebuie să procedaţi în astfel de situații

În data de 20 mai 2023, Poliția Română a transmis o informație de interes general, atrăgând atenția asupra unei noi metode de fraudă care poate afecta cetățenii români. Aceasta este cunoscută sub denumirea de „celebrity impersonating scam” și reprezintă o tentativă prin care infractorii cibernetici încearcă să convingă oamenii să trimită bani sau criptomonede. Iată ce trebuie să știți pentru a nu cădea pradă celor care comit astfel de fraude!

O nouă metodă de fraudă informatică ia amploare în România

După ce autoritățile au fost informate cu privire la apariția unor noi metode de fraudă online, Poliția Română a emis o informație importantă pentru publicul larg în acest sens. Această formă de înșelătorie este cunoscută sub numele de „celebrity impersonating scam”. Practic, infractorii cibernetici utilizează identitățile unor celebrități sau persoane publice din România în încercarea de a obține bani sau criptomonede.

Poliția informează că metoda folosită începe cu promovarea unei investiții asociate numelui unei celebrități, iar în acest caz are loc și un furt de identitate. Persoanele implicate în această schemă încearcă să convingă oamenii că totul este real și să-i determine să participe. Infractorul cibernetic utilizează diverse tactici pentru a crea iluzia îmbogățirii rapide.

Aceste tactici includ prezentarea declarațiilor false, a testimonialelor și manipularea emoțională. Apoi, se exercită presiune asupra persoanei care devine victimă în acest caz. În final, persoana care a fost înșelată cu iluzii și informații false este determinată să efectueze un transfer bancar și astfel riscă să piardă o sumă considerabilă pe care sunt șanse minime să și-o recupereze.

Ce trebuie să știi ca să nu cazi pradă infractorilor

„Pentru a-i convinge pe oameni să investească, bănuiții pot folosi diverse tactici, cum ar fi prezentarea de declarații false, testimoniale, asigurări despre profituri rapide și mari, manipularea emoțională sau presiunea de a lua o decizie rapidă și neîntârziată. Astfel, persoanele vătămate sunt determinate fie să alimenteze, prin transfer bancar, fie să transfere direct criptomonede în adrese controlate de către bănuiți”, transmit polițiștii.

Poliția Română atrage atenția asupra necesității de a fi vigilenți și de a examina cu atenție oportunitățile de investiții înainte de a lua o decizie. Este important să nu fim înșelați de promisiunile de îmbogățire rapidă. Metoda „trading scam” reprezintă o formă de înșelăciune în care oamenii pot pierde instantaneu banii investiți, fiind conduși de iluzia obținerii unei îmbogățiri într-un timp foarte scurt. Prin urmare, înainte de a investi, este esențial să cercetăm piața și să luăm în considerare purtarea unei discuții cu un specialist în domeniu, cum ar fi un consultant financiar.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: