Luna mai a debutat cu o scrisoare a peste 120 de oameni de știință britanici care i-au solicitat secretarului de sănătate, Matt Hancock, o sondă pentru o legătură între coronavirus și o dietă proastă.
Oamenii de știință au afirmat că un intestin sănătos ar putea ajuta la combaterea Covid-19
Ei cred că intestinul ar putea fi o linie-cheie de apărare, cu administrarea în scopul protejării acestuia a unor probiotice, deoarece stimulează bacteriile intestinale „bune”.
Dar naturopata Louise Westra a avertizat că nu există o soluție unică pentru toate cazurile și că există modalități mai bune de a-ți păstra sănătatea.
Louise a spus: „Aproximativ 70 – 80% din sistemul nostru imunitar se află în intestinul nostru, deci menținerea unei sănătăți bune a intestinelor este fundamentală pentru imunitate, dar nu putem spune că probioticele vor reduce riscul de Covid-19”.
„În munca mea, folosesc probiotice pentru a ajuta persoanele cu boli de intestin precum Crohn sau IBS deoarece există dovezi care ajută bacteriile intestinale bune”.
„Dar, mai întâi, întotdeauna fac profilul microbiomului unui pacient – flora lor intestinală naturală – apoi dau un regim personalizat de probiotice”.
În timp ce administrarea de probiotice nu vă va face rău, fără un profil intestinal – care poate costa în jur de 300 de lire sterline – este „puțin probabil să fie benefice”.
Louise, expertă în medicamente pe bază de plante, a spus: „Fără această testare, probioticele sunt o pierdere de bani, pentru că, dacă nu știți ce niveluri de bacterii aveți în intestin, nu veți ști probioticele adecvate.”
La începutul lunii mai, peste 120 de oameni de știință britanici i-au scris secretarului de sănătate, Matt Hancock, solicitând o sondă pentru o legătură între coronavirus și o dietă proastă.
Scrisoarea spunea că au existat cercetări „convingătoare” care sugerează că persoanele cu o sănătate intestinală precară au un risc mai mare de a fi afectate grav de virus.
Există câteva remedii testate pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale.
Louise sugerează administrarea de zinc, ceea ce s-a dovedit că stimulează sănătatea căilor respiratorii superioare și încetinește virusurile. Vitamina D poate fi de asemenea benefică.
Ea susține că trebuie să „mâncăm un curcubeu” pe zi – cu cel puțin zece porții de fructe și legume.
Terapeutul nutrițional Kirsten Oddy este de acord că alimentele sunt esențiale
Ea a spus: „Când sistemul nostru imunitar funcționează corect, nici nu îl observăm, dar atunci când avem un sistem imunitar subacut sau hiperactiv, avem un risc mai mare de a dezvolta alte probleme de sănătate”.
„Ceea ce ne dorim este să consolidăm și să susținem apărarea naturală a corpului și sănătatea intestinelor, având o dietă bine echilibrată.”
Studiile au arătat că anumite alimente pot reduce riscul și durata infecțiilor tractului respirator superior, putând gestiona simptomele Covid-19.
Dar, potrivit lui Kirsten, trebuie să ne asigurăm că mâncăm o mare varietate de fructe și legume, cum ar fi „frunze verzi, nuci și semințe, carbohidrați complecși, proteine slabe și grăsimi sănătoase”. Kirsten a îndemnat, de asemenea, oamenii să nu se bazeze prea mult pe probiotice.
„Nu pot spune că probioticele vă vor proteja în ceea ce privește virusul Covid-19, dar cercetările sunt în desfășurare”, a spus ea.
„Ele ar putea fi benefice pentru sănătatea intestinelor și să ajute la construirea unui zid puternic pentru a ajuta la apărarea împotriva agenților patogeni”.
„Studiile științifice au arătat că probioticele ar putea ajuta la producerea de anticorpi și celule imune – părți vitale ale sistemului natural de apărare al organismului. Toate aceste elemente, împreună cu un somn bun, hidratare și exerciții fizice zilnice v-ar putea ajuta să vă sprijiniți sistemul imunitar.”