Redactia.ro
Home » Știri » Planul final al lui Putin: vestul Ucrainei, transformat în Republică Federală

Planul final al lui Putin: vestul Ucrainei, transformat în Republică Federală

GALERIE FOTO (2) ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar urmări să împartă Ucraina în două, după deja cunoscutul model al Germaniei de Vest şi de Est sau al Coreei, de Nord şi de Sud, susțin Serviciile secrete ucrainene.

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) susține că a identificat un complet prin care Ucraina actuală ar fi ruptă în două – în Vest ar urma să fie Republica Federală Ucraina și în Est formarea unui stat ortodox.

Republica Federală Ucraina ar fi inclus Ivano-Frankivsk, Transcarpatia, Liov, Ternopil și Cernăuți, scrie The Kiev Independent.

Presupuși intermediari ruși care ar fi avut misiunea să organizeze așa-numita „Republică Federală Ucraina” ar fi fost arestați de SBU. Serviciile secrete susțin că agenții plănuiau să angajeze 500 de rebeli și să atace forțele de securitate și oficialii guvernamentali.

Negociator ucrainean, acuzat de trădare

Informația vine la câteva ore după presa ucraineană scria, citând surse, că un membru al delegației ucrainene la prima negociere cu rușii de la Gomel ar fi fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), fiind suspectat de trădare.

Denis Kireev ar fi fost împușcat. Potrivit unor surse politice apropiate guvernului ucrainean, Serviciul de Securitate avea date clare despre trădarea lui Kireev, inclusiv conversații telefonice.

Denis Kireev ar fi fost ucis, după ce s-a descoperit că e trădător

Acesta a lucrat între 2006 și 2008 la SCM Finance, unde a ocupat funcția de director general adjunct. Următorul loc de muncă a fost compania austriacă GROUP SLAV AG cu sediul în Viena. În același timp, între 2006 și 2012, Denis Kireev a fost și membru al Consiliului de Supraveghere al Ukreximbank. Din 2010 până în 2014, el a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Consiliului de administrație al Oschadbank.

O nouă rundă de negocieri

Rusia și Ucraina vor avea luni a treia rundă de discuții cu privire la încetarea ostilităților, a anunțat sâmbătă negociatorul ucrainean David Arakhamiya într-o postare pe contul său de Facebook, fără a oferi alte detalii.

Joi, Rusia și Ucraina conveniseră să deschidă coridoare umanitare pentru a permite civililor să iasă din unele zone de luptă.

Evacuarea civililor din zona localităților Mariupol și Volnovakha din Donbas s-a amânat, au anunțat sâmbătă reprezentanții Crucii Roșii, în ciuda acordului de încetare temporară a focului pentru evacuarea civililor la care ajunseseră Rusia și Ucraina, la precedenta rundă de negocieri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: