Redactia.ro
Home » Știri » Procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final. Procurorul cere pedeapsa maximă

Procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final. Procurorul cere pedeapsa maximă

Procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final

Procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final. La trei ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final. Bărbatul este acuzat de uciderea celor două tinere din Caracal. Procurorul de caz cere pedeapsa maximă pentru suspectul principal din cazul Caracal.

Procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final. Procurorul cere pedeapsa maximă

După trei ani de la dispariția Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final. Bărbatul este judecat pentru răpirea și uciderea celor două tinere din Caracal. Acesta și-ar putea afla sentința în 12 august, potrivit Tribunalul Olt. Joi, procesul în care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre a ajuns la final. Procurorul de ședință Alexandru Dragomir, șeful DIICOT Olt, a cerut instanței ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, fiind maximul pe care l-ar putea primi având în vedere că a împlinit vârsta de 69 de ani. În ultimul cuvânt în fața instanței, Dincă a cerut să fie condamnat pentru orice infracțiune, dar nu și de omor. Acesta susține că nu le-a ucis pe cele două fete și că nu există probe în acest sens. Avocatul din oficiu care îl reprezintă pe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său, declarând că probele din dosar rezultă că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Cu toate astea, familia Alexandrei Măceșanu și avocatul acesteia au cerut achitarea lui Gheorghe Dincă pentru infracțiuni de omor. Tribunalul Olt a respins cererea de schimbare a încadrării juridice formulate de Tudorița Măceșanu, prin avocatul său, de a dispune înlăturarea infracțiunii de omor calificat reținută prin actul de sesizare a instanței cu privire la Alexandra Măceșanu. Familia tinerei speră că aceasta este încă în viață și că, prin necondamnarea pentru omor a lui Dincă, certificatul de deces al fetei va fi anulat, iar căutările vor fi reluate.

Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au dispărut fără urmă

Alexandra Măceșanu a plecat de acasă în data de 24 iulie 2019, pentru a se întâlni cu un prieten la Caracal. Aceasta nu s-a mai întors acasă fiind dată dispărută. A doua zi, tânăra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă și a spus că a fost răpită și violată, dar poliția a așteptat până dimineața ca să intre în curtea acestuia.Ulterior, autoritățile au găsit in curtea lui Dincă un butoi cu fragmente de oase umane calcinate. Cazul Alexandrei a adus în atenție dispariția Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care a dispărut pe 14 aprilie 2019, fiind luată la ocazie de Gheorghe Dincă.

Dosarul Caracal a fost trimis in judecată in 15 ianuarie 2020 de către procuririi DIICOT, care îl acuză pe Gheorghe Dincă de 8 infracțiuni de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane, trafic de minori si viol. Procurorii descriu in rechizitoriu cum le-a răpit si ucis Dincă pe cele două tinere. De asemenea, a fost trimis în judecată și Ștefan Risipițeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza, în locuința lui Dincă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: