Redactia.ro
Home » Știri » Proiectul poliței RCA în varianta electronică

Proiectul poliței RCA în varianta electronică

Proiectul care modifică Norma nr. 20/2017 referitoare la dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate

Conform proiectului, conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și varianta electronică a poliței RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto.

Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA. De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA.

Baza de date este dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România. Conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României .

Asociația Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a reacționat imediat la publicarea proiectului ASF.

În ședința Consiliului ASF de astăzi, 12.08.2020 (prima ședință de la transmiterea solicitării din partea AURSF) a fost aprobata punerea în dezbatere publică a modificarii Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme.

De asemenea, a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publica, cu un termen redus, care va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele ședințe ale Consiliului ASF din cursul lunii august si intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României”, arată reprezentanții Asociației.

“O prevedere care a afectat în mod nedrept și absurd foarte multi proprietari de autovehicule corecți dispare din legislație, într-un interval de timp record, în urma unei colaborări excelente intre AURSF, asociație care reprezinta interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare și ASF, autoritatea care reglementează și supraveghează funcționarea piețelor financiare nebancare.

Nu este o coincidenta ca acest lucru se întâmpla la doar câteva săptămâni de la momentul în care ASF are un nou președinte, după o perioada de aproape un an de vacanta a acestei funcții și țin sa ii mulțumesc în mod public pentru implicarea decisiva în rezolvarea acestei probleme noului președinte al ASF, Nicu Marcu.” afirma Alin Iacob, președintele AURSF.

Ce a ajuns să facă acum Christian Ciocan, fostul purtător de cuvânt al Poliției Române

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: