Redactia.ro
Home » Știri » Proteste în țară, împotriva noilor restricții. Reacția lui Traian Băsescu

Proteste în țară, împotriva noilor restricții. Reacția lui Traian Băsescu

Noile restricții impuse de autorități creează nemulțumiri în rândul românilor. Mii de oameni au protestat în noaptea de duminică spre luni, împotriva noilor măsuri anti-Covid, adoptate de Guvern. Au fost manifestații în Capitală, Constanța, Brăila, Galați, Timișoara, Sibiu, Ploiești. Iată ce spune fostul președinte Traian Băsescu despre această situație.

Proteste în țară, împotriva noilor restricții. Reacția lui Traian Băsescu

Mii de oameni s-au adunat în stradă, în noaptea de duminică spre luni, pentru a protesta împotriva noilor  restricțiilor adoptate de autorități. Au fost manifestații în București, în Piața Universității și Piața Victoriei, dar și în alte zone din țară. Oamenii legii au aplicat aproximativ 30 de sancțiuni.

La protestele din Capitală a fost nelipsită Diana Șoșoacă.

Proteste în București și mai multe orașe din țară, în timpul nopții, față de noile restricții impuse de autorități

Protestatarii au ieșit din casă, de la ora 20:00, ora la care autoritățile au interzis circulația până la 5:00. Aceștia nu au purtat măști și nu au respectat distanțarea.

Proteste în București și mai multe orașe din țară, în timpul nopții, față de noile restricții impuse de autorități

În Timișoara, oamenii au mers până la casa primarului lor, Fritz și i-au cerut demisia.

„Timișoara e orașul florilor. Suntem oameni liberi, înțelegi lucrul acesta Fritz”, „Ieși afară cu tupeu, dacă ești primarul meu”, s-a auzit din portavoce.
Proteste în București și mai multe orașe din țară, în timpul nopții, față de noile restricții impuse de autorități

În Ploiești, primarul a ieșit să discute cu protestatarii.

“Oamenii erau nemulțumiți de anumite măsuri, eu le-am transmis că obligația mea ca primar de oraș este să respect punctul lor de vedere, după ce în 89 am cucerit libertatea de a spune ce ne deranjează. Totuși, nu sunt de acord cu ce spun ei, eu tocmai mă întorc la serviciu după ce am avut COVID și am fost în carantină. Eu cred că trebuie să îi protejăm pe ceilalți, dar în același timp respect punctul lor de vedere”, a explicat Andrei Volosevici pentru ziarul Incomod.

În Brăila oamenii au scandat pentru a treia seară consecutiv, iar în Constanța sute de persoane s-au adunat în fața prefecturii, iar apoi au făcut un marș prin oraș.

Ce crede Traian Băsescu despre protestele care au avut loc

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat la România TV că președintele și premierul trebuiau să iasă în stradă pentru a vorbi cu populația.

„Românului, când i se impun restricții, vor să-l vadă pe președinte, pe premier, pe cei pe care i-au ales. Nu se poate. În momente de crize, aleșii trebuie să-și asume dialogul și răspunderea. Cine e prim-ministrul țării? Se numește Cîțu, da? Oamenii în stradă strigă „Jos, Arafat”, care e subordonatul lui Cîțu. Unde e președintele? Cei de sus s-au ascuns și îl lasă pe Arafat, care nu are responsabilitate pentru criză, el e doar un instrument în criză. Responsabilitatea o au președintele și premierul. Avem niște responsabilități stabilite de Constituție. Cei aleși trebuie să stea de vorbă cu populația! Ce autoritate i-a dat Constituția lui Arafat? Asta e lașitatea politicienilor!”, a transmis Traian Băsescu.

Care este reacția premierului în urma protestelor

Florin Cîțu a declarat că noile măsuri au fost luate în beneficiul oamenilor.

”Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a spus Cîţu.

Noile restricții adoptate de CNSU prevăd, în funcție de rata de infectare, ca după ora 20:00 oamenii să iasă din casă doar in baza declarației pe propria răspundere, iar magazinele să se închidă de la 18:00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: