Redactia.ro
Home » Știri » PSD, prima reacție după acuzațiile președintelui Klaus Iohannis

PSD, prima reacție după acuzațiile președintelui Klaus Iohannis

PSD

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou șir de acuzații la adresa PSD, declarându-se „siderat de felul în care PSD-ul a reacționat și reacționează în Parlament, acum când este în discuție o lege foarte importantă – legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor“.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a venit cu o primă reacție după aceste declarații. Social-democratul susține că PSD a trebuit să corecteze aberațiile PNL. „Domnul Iohannis uită că are acel enunț permanent cu: -citesc până înțeleg, privesc cu atenție-, nu înțelege urgența în care s-a lucrat în Parlament, care a lucrat în Comisia Juridică a Senatului până la 4 dimineață, a trecut de Cameră într-un regim de maximă celeritate.

Aceste acuze nu sunt îndreptățite și vin în nota firească de a politiza orice a domnului Iohannis și de a ataca PSD pe orice temă, chiar și atunci când noi nu suntem de vină. Uită domnul președinte că această lege nu trebuia să aștepte pronunțarea deciziei a CCR.”, a declarat purtătorul de cuvânt PSD.

Acuzațiile lui Iohannis l-au mișcat și pe Ciolacu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj în scris. I-a urmat, de această dată, într-o conferință de la Parlament, Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiției, actualmente aflat în fotoliul din fruntea Senatului.

„NU ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația! Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii.

E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, a transmis Marcel Ciolacu, prin intermediul Facebook.

Cazanciuc: „Nu acceptăm să ne dea lecții, nu acceptăm șantajul”

La rândul său, senatorul PSD Robert Cazanciuc a demontat recenta ieșire publică a șefului statului. „În mod inadmisibil, președintele României dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este cu totul inacceptabil ca președintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile”, a declarat Robert Cazanciuc, potrivit digi24.ro.

Senatorul l-a criticat dur pe primul om în stat. „Președintele Iohannis este singurul lider politic care a negat importanța acestui virus. Nu acceptăm să ne dea lecții, nu acceptăm șantajul”, a replicat social-democratul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: