Redactia.ro
Home » Știri » Rabla electrocasnice 2021. Când începe programul?

Rabla electrocasnice 2021. Când începe programul?

Aparatele electrocasnice pe care să nu le ții unul lângă altul. Cresc semnificativ factura la curent

Rabla electrocasnice 2021. Potrivit ministrului Mediului, Tanzcos Barna, programul rabla electrocasnice 2021 va începe pe 14 mai, iar primele produse care intră în program fiind mașinile de spălat rufe sau vase, frigiderele și uscătoarele de rufe. Care este procedura de inscriere?

Rabla electrocasnice 2021. Când începe programul?

Rabla electrocasnice 2021. Programul „Rabla electrocasnice” 2021 va începe săptămâna viitoare, mai exact pe 14 mai. Ministrul mediului, Tanczos Barna a anunțat că acesta are un buget aproape dublu față de cel al ediției precedente. În primă etapă, se pot înscrie persoanele care vor să își schimbe mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și uscătoarele de rufe. Prima săptămână va fi dedicată special înscrierii, iar abia după 21 mai vor fi eliberate primele vouchere.

Cei interesați trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere prin care confirmă că se angajează să predea aparatul vechi, iar ulterior aceasta va fi încărcată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.“Regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe. Sunt cele cu care pornim. Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toţi cetăţenii care doresc să participe în program după care, la o săptămână, porneşte partea programului pe cele trei: maşini de spălat rufe, trebuie să menţionez că sunt şi maşinile de spălat vase, uscat rufe şi frigidere. După care venim cu partea de laptop, tabletă şi televizoare. Alocăm sume pentru fiecare componentă separat, astfel încât să nu ne trezim cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, că 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare”, a declarat ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, trebiue predate produsele similare cu cele achiziționate, dar vor fi și excepții în cazul tabletelor sau laptopurilor pentru copiii de la școală. Pentru cumpărarea unui aparat de aer condiționat se va putea da la schimb un aparat mai mare de energie electrică.

Care este procedura de înscriere

Așadar pentru a intra în programul Rabla electrocasnice 2021 trebuie să respecți pașii următori:

– o săptămână pentru înregistrare

– declarație pe propria răspundere că predai aparatul vechi, încărcată pe site-ul AFM

– 15 zile pentru a folosi voucherul

Aceeași persoană care se înscrie poate obține mai multe vouchere, dar pentru aparate diferite și nu se pot acumula aceste sume obținute din partea statului pentru a achiziționa mai ieftin un aparat electric, de exemplu. Mulți se întreabă ce fac cu aparatul vechi. Conform regulamentului, acesta poate fi dus la magazinul din care a fost cumpărat echipamentul nou sau poate să fie ridicat chiar de acasă. 24 de comercianți cuprinși în cadrul programului sunt la dispoziția publicului.

Fondul total din acest an pentru programul Rabla electrocasnice este de 75 milioane de lei, aproape dublu față de anul trecut, când a fost de 40 milioane de lei. Pentru o mașină de spălat voucherul are o valoare între 200 și 300 de lei, pentru un uscător de rufe între 400 și 500 de lei, iar pentru o mașină de spălat vase, între 400 și 500 lei.

În cea de-a doua etapă vor fi cuprinse tabletele, laptopurile și televizoarele pentru care sunt alocate sume între 300 și 500 de lei.

  • Aparate frigorifice: 300 – 400 de lei
  • Aparate de aer condiționat: 400 de lei
  • Aspiratoare: 200 de lei
  • Laptopuri: 500 de lei
  • Tablete: 300 de lei
  • Televizoare :300 – 400 de lei
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: