Redactia.ro
Home » Știri » Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” a fost amânat! Ce probleme a întâmpinat

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” a fost amânat! Ce probleme a întâmpinat

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” a fost amânat

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” a fost amânat din cauza unor probleme de siguranță cibernetică. Acesta era programat să fie lansat marți, la ora 12:00. 

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” a fost amânat

Imediat după ce programul a fost lansat, iar românii s-au înghesuit să se înscrie pentru a primi voucherele pe care să le folosească la cumpărarea unor noi echipamente electrice şi electronice de uz casnic, a fost făcut un nou anunț care i-a întristat pe cumpărători. Potrivit AFM, programul ”Rabla pentru Electrocasnice” a fost amânat până la o dată ce va fi comunicată ulterior, scrie Agerpres.

”Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului”, a transmis AFM.

Care este valoarea voucherelor

Potrivit AFM, românii care doresc să se înscrie în acest program o pot face prin intermedul aplicaţiei informatice disponibilă pe site-ul AFM, la adresele www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, astfel:

  • 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice” a fost amânat. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, în maximum 15 zile solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: