Redactia.ro
Home » Sport » Răzvan Lucescu a mai luat un trofeu! Sărbătoare pe teren

Răzvan Lucescu a mai luat un trofeu! Sărbătoare pe teren

Razvan Lucescu, Al Hilal, Cupa Regelui,

A fost o adevărată sărbătoare pe teren. Răzvan Lucescu și Al Hilal au mai luat un trofeu. Cupa Regelui din Arabia Saudită.

Al Hilal și-a mai adăugat un trofeu în palmares. A învins-o în finala Cupei Regelui din Arabia Saudită, cu scorul de 2-1 pe Al Nasr Riyadh. Elevii lui Răzvan Lucescu au deschis rapid scorul. După 10 minute de joc Hyun-Soo Jang a marcat. Bafetimbi Gomis a înscris și el din lovitură de la 11 metri, iar la pauză scorul era 2-0. Al Nasr a redus din handicap în minutul 72, dar nu a reușit să restabilească egalitatea.

Tehnicianul român este la al treilea trofeu câștigat cu echipa din Arabia Saudită. A mai luat Liga Campionilor Asiei și campionatul Arabiei Saudite. În campionat în acest moment, Al Hilal este pe locul doi, cu un punct mai puțin (13), dar și un meci mai puțin disputat decât liderul Al Shabab. Festivitatea de premieră a fost una spectaculoasă. Jucătorii au primit trofee asemănătoare cu cele de la Cupa Mondială. De asemenea a fost și un foc de artificii uluitor.

Lucescu din nou pe bancă, după ce s-a vindecat

Răzvan Lucescu a trecut prin moment mai puțin plăcute. A avut COVID – 19, și a stat izolat. Tehnicianul român a acuzat dureri mari de cap, febră şi o moleșeală accentuată. Ultimul test pe care l-a făcut a fost apoi negative, așa că și-a reluat activitatea. În zilele petrecute în izolare Răzvan Lucescu și-a antrenat echipa de la distanță. Au fost montate monitoare în vestiar, iar Lucescu le-a dat indicații elevilor săi printr-o conferință video. Fără român pe bancă, saudiții au jucat un singur meci. Cel cu Al Nassr din campionat, pe care l-au câștigat cu 2-0.

Lucescu, performanță în Grecia

Înainte de a ajunge în Arabia Saudită, Lucescu a câștigat titlul și cupa cu grecii de la PAOK Salonic. Apoi, deși nimeni ne se aștepta a decis să plece din Grecia, după mai multe dispute cu patronul clubului. Arabii de la Al-Hilal au decis să-i plătească clauza de reziliere în valoare de aproape 2 milioane de euro. Lucescu a primit un salariu de 4 milioane de dolari pe sezon, fiind unul dintre cei mai bine plătiți antrenor români.
În cariera sa de antrenor, Lucescu a câștigat până acum 9 trofee. Cupa României de două ori cu Rapid, în 2006 și 2007. Cupa Greciei cu PAOK în 2018 și 2019. Titlul în Grecia în 2019. A mai luat încă trei trofee de când antrenează în Arabia Saudită.

Loading...