Redactia.ro
Home » Sport » Reacția lui CTP după primul succes al lui Halep la Australian Open

Reacția lui CTP după primul succes al lui Halep la Australian Open

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a analizat prestația Simonei Halep din primul meci de la Australian Open, scor 7-6, 6-1,  disputat în fața americancei Jennifer Brady. Gazetarul s-a declarat mulțumit de forma arătată de Campioana de la Wimbledon.

„Această victorie este cu atât mai preţioasă, cu cât a fost obţinută mai greu, în primul tur al Australian Open. Astfel de meciuri propulsează mai ales jucătoarele şi jucătorii mari, aşa cum este şi Simona Halep.

La turneul precedent, cel de la Adelaide, Simoina nu era conectată la atmosfera de mare turneu, n-a fost în meci, în niciuna dintre cele două partide disputate acolo. Acum, şi putem spune că datorită lui Jennifer Brady, Simona ‘is back în business’. Este conectată la tenisul de mare turneu”, a spus CTP la Digi Sport.

Cristian Tudor Popescu s-a arătat bucuros de modul în care românca a ales să trateze partida.

Simona Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open!

„Am văzut nişte lucruri îmbucurătoare în acest prim meci. Spuneam după meciul cu Sabalenka că Simona trebuie să vină mai des în faţă şi aşa să se familiarizeze mai mult cu mingile jucate din apropierea fileului, în condiții de presiune. Asta a făcut Simona acum, a fost extraordinar. A pus trei stopuri, toate reuşite, toate cu punct, dintre care la minge de set a avut curajul să pună scurtă cu reverul şi a câştigat punctul.

La tie-break, la 2-2, a pus o scurtă perfectă şi de acolo s-a desprins şi nu a mai lăsat conducerea. A reacţionat excelent la mingile scurte ale lui Brady. Asta i-a dat încredere şi echilibrul s-a rupt în sensul normal, este o diferenţă de clasă între cele două. Foarte bine jucat tactic, Simona a alternat mingile înalte cu cele joase, a variat jocul, pentru că cel mai rău este să joci cu Brady la şold, la nivel.

Are un serviciu foarte bun, are serviciu de top 10 Brady. Este foarte important acest meci de prim tur. Dacă ar fi câştigat Simona uşor pe mai multe greşeli ale adversarei, nu era bine”, a mai zis gazetarul.

Numărul 3 mondial a început perfect la Australian Open

Simona Halep a învins-o în două seturi pe americanca Jennifer Brady, chiar dacă o ușoară accidentare i-a dat bătăi de cap.

Halep recunoaște că a început mai greu meciul, dar s-a redresat în setul secund: „A fost un meci dificil. Am mai jucat acum câteva luni și am ajuns până la setul decisiv. Mă bucur că am trecut de acest meci, aștept turul următor. Mă simt foarte bine în Australia, îmi place să joc aici.

În setul al doilea mi-am găsit ritmul mai bine, am reușit s-o plimb mai mult pe teren. Am fost mai puternică și m-am descurcat mai bine în setul secund. E foarte bine că îl am pe Darren înapoi echipa mea”, a spus Halep, la finalul partidei cu Brady.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: