Îți este poftă de ceva dulce și savuros care să-ți amintească de copilărie? Ei bine, noi îți venim în ajutor.
Îți recomandăm să prepari cea mai bună rețetă de cremă de zahăr ars. Gustul și aroma te vor conduce către momentele copilăriei când gustai desertul preferat făcut de bunica.
Rețetă de cremă de zahăr ars ca pe vremea bunicii
Dacă vrei să savurezi un desert bun și gustos, te sfătuim să încerci reteța de cremă de zahăr ars ca pe vremea bunicii.
Această rețetă este unică și de fiecare dată când este preparată, te introduce într-o lume a copilăriei.
Ingrediente cremă de zahăr ars:
-1 l lapte
– 8 oua mari sau 9 mici
-1 praf de sare
-200 g zahar pentru crema
-200 g zahar pentru caramel
-vanilie
Mod de preparare rețetă cremă de zahăr ars
Pentru a prepara această rețetă este nevoie de o cratiță de metal, de aproximativ 3-4 l volum, de 22 cm și cu margini înalte de 10 cm, care poate fi introdusă în cuptor.
Se iau 150 de grame de zahăr și se pun într-un vas la foc mic, se ține pe aragaz până când acesta devine maro.
După ce s-a topit zahărul se ia oala de pe foc și se întinde crema pe pereții vasului, apoi ouălele se bat spumă cu ajutorul unui mixer.
Peste ouă se adaugă 200 grame de zahăr, se adaugă și laptele și se amestecă și esența de rom. Compoziția obținută se distribuie în oala stropită cu caramelul obținut, care trebuie întărit. Vasul cu această cremă de caramel se pune într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte.
Apoi, crema de zahăr ars de pune la cuptorul încins în prealabil la 160 de grade. După care se lasă stea la cuptor timp de o oră și jumătate. În momentul în care a început să se rumenească înseamnă că este gata. După ce se lasă la răcit și se pune la frigider timp de două ore, poate fi servit cu fructe proaspete.