Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciunea zilei de sâmbătă. Rostește-o dimineața pentru iertarea păcatelor

Rugăciunea zilei de sâmbătă. Rostește-o dimineața pentru iertarea păcatelor

Rugăciune de sambata

Rugăciunea zilei de  sâmbătă are un rol esențial pentru îndeplinirea dorințelor și iertarea păcatelor. În postului Paștelui, mai ales, rugăciunea este cu atât mai benefică pentru minte și trup. Iată ce cuvinte poți rosti în fiecare sâmbătă către Dumnezeu.

Rugăciunea zilei de sâmbătă. Rostește-o dimineața pentru iertarea păcatelor

Suntem în plin post al Paștelui și mulți oameni vor să se apropie mai mult de Dumnezeu în această perioadă. Nu este suficientă abținerea de la produsele pe bază de ouă, lapte și carne, ci trebuie îmbinată cu rugăciune. Una dintre cele mai importante este rugăciunea de sâmbătă, care ajută și la iertarea păcatelor, potrivit doxologia.ro.

Cel mai bine este să rostești rugăciunea de sâmbătă la începutul zilei, dimineața. Preoții recomandă și aprinderea unei candele atunci rostim cuvinte de ajutor către Dumnezeu.

Această rugăciune se rostește în fiecare sâmbătă dimineață

Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai. Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii, şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi slujitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă. Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutor, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin”